Foto: slavkabis
Zemiakové šúľance sú naše obľúbené ako hlavné jedlo ale aj
ako dezert. Jednoduchá príprava, rýchly obed
či večera a skvelá chuť zaručí
spokojnosť Zobraziť celý popisZemiakové šúľance sú naše obľúbené ako hlavné jedlo ale aj
ako dezert. Jednoduchá príprava, rýchly obed
či večera a skvelá chuť zaručí
spokojnosť rodiny.
Zdroj: Recepty Slávky coolinárky
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarená a vychladnuté zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- 2
Pridáme múku, vajce a soľ.
- 3
Vypracujeme cesto, z ktorého si odoberieme malý kúsok a šúľame na pomúčenej doske. Každý má svoj proces výroby šúľancov. Mne vyhovuje tento.
- 4
Šúľance ukladáme na dosku. Do hrnca dáme zovrieť vodu so štipkou soli a opatrne vkladáme šúľance do vriacej vody.
- 5
Po vyplávaní šúľancov na hladinu, vyberieme pomocou dierovanej lyžice do misky. Ja dávam vždy kúsok masla, aby sa kúsky šúľancov nezlepili.
- 6
Podávame s mletým makom alebo opraženou strúhankou, posypané cukrom a poliate roztopeným maslom.
- 7
Cesto sa dá použiť aj na perky plnené lekvárom. Ja som robila aj guľky plnené bryndzou a slaninkou. Boli vynikajúce.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ☺️ aj za typ na múku 😉
Makové sú výborné ale so strúhankou sú famózne 🤤
Ďakujem krásne za pochvalu ☺️
...a ešte jedná drobnosť... keď robím šúľance vždy si ušuľam aj päť-šesť dlhých, ktoré potom uvarené a vysušené odložím do mrazničky a keď sa to hodí, podávam omastene ako prílohu!!