Dvojfarebné kocky
Výborný zákusok s orechovou plnkou.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| 6 PL |
|
| Orechová plnka: | |
| 200 g mleté |
|
| 100 g mleté |
|
| 100 ml |
|
| 5 PL |
|
| Mliečna plnka: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme (20 minút na 170 °C). Keď cesto vychladne, papier stiahneme a odstránime povrchovú kôru z korpusu.
- 2
Orechová plnka: Pomleté orechy, pomleté piškóty, rum a práškový cukor dobre vymiešame.
- 3
Mliečna plnka: Stužený tuk Cera, práškový cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom papieri vyvaľkáme na veľkosť korpusu.
- 4
Zákusok dokončíme: Korpus potrieme džemom, navrstvíme naň orechovú plnku a pomocou papiera navrch prenesieme plnku zo sušeného mlieka. Valčekom prejdeme po papieri, aby sa orechová plnka dobre prilepila s mliečnou plnkou.
- 5
Príprava polevy: Nad parou roztopíme Ceru s čokoládou a vymiešame. Zákusok pokrájame na kocky veľké 4x4 cm. Uhlopriečne ich namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









A môžem ceru nahradiť maslom?
Ďakujem vopred za odpoveď.