Špargľová polievka s opečenými šampiňónmi
Foto: blissofplants
Polievku som nazvala špargľová i keď som extra pridala rôznu zeleninu. Snažím sa použiť všetky časti zeleniny, tentokrát aj stopku brokolice (určite ju Zobraziť celý popisPolievku som nazvala špargľová i keď som extra pridala rôznu zeleninu. Snažím sa použiť všetky časti zeleniny, tentokrát aj stopku brokolice (určite ju nevyhadzujte). ?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
1 zväzok |
|
(hlúb a malá hrsť ružičiek) |
|
1 ks malá |
|
1 ks |
|
1 l |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme olej na miernom ohni. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a restujeme niekoľko minút.
- 2
Pridáme zvyšnú nakrájanú očistenú zeleninu, zalejeme vodou a varíme kým sa zelenina neuvarí. Dobre ochutíme.
- 3
Polievku rozmixujeme v mixéri a môžeme podávať s opraženými šampiňónmi, ktoré sme si medzitým opiekli na panvici do zlatista.
Tiež Špargľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ti velmi pekne 💚🥰
Ďakujem 💚
p.s. moc hezké foto!