Špargľová polievka s opečenými šampiňónmi
Polievku som nazvala špargľová i keď som extra pridala rôznu zeleninu. Snažím sa použiť všetky časti zeleniny, tentokrát aj stopku brokolice (určite ju Zobraziť celý popisPolievku som nazvala špargľová i keď som extra pridala rôznu zeleninu. Snažím sa použiť všetky časti zeleniny, tentokrát aj stopku brokolice (určite ju nevyhadzujte). ?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PL (podľa vlastného výberu) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| (hlúb a malá hrsť ružičiek) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks malá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 l | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V hrnci zohrejeme olej na miernom ohni. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a restujeme niekoľko minút.
- 2
 Pridáme zvyšnú nakrájanú očistenú zeleninu, zalejeme vodou a varíme kým sa zelenina neuvarí. Dobre ochutíme.
- 3
 Polievku rozmixujeme v mixéri a môžeme podávať s opraženými šampiňónmi, ktoré sme si medzitým opiekli na panvici do zlatista.
Tiež Špargľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Ďakujem ti velmi pekne 💚🥰
Ďakujem 💚
p.s. moc hezké foto!