Špargľova polievka fotorecept
Foto: slavkabis
Výborná polievka, ktorá rýchlo zasýti vďaka krémovej
konzistencii.
Zdroj: https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2020/05/sparglova-polievka-kremova.html?m=1
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle speníme nakrájanú cibuľu do sklovita.
-
2
Pridáme nakrájané očistené zemiaky a poprášime múkou. Chvíľu restujeme.
-
3
Zalejeme vodou tak, aby všetky zemiaky boli ponorené vo vode. Ale nie veľa vody, aby polievka nebola riedka.
- 4
Špargľu očistíme, odrežeme cca 1 až 1,5 cm z konca. Aj hlavičky odrežeme, ktoré si chvíľu povaríme a môžeme použiť ako ozdobu v tanieri s polievkou.
- 5
Špargľu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k zemiakom. Osolíme a okoreníme. Varíme do mäkka.
- 6
Následne ponorným mixérom všetko rozmixujeme a polievku cez sitko prelejeme do druhého hrnca. Robíme tak preto, aby sitko zachytilo vláknité časti špargle.
- 7
K polievke nalejeme smotanu na varenie podľa potreby. Necháme zovrieť a podávame podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom, bylinkami či krutónmi.
Tiež Špargľova polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Odporúčam vyskúšať polievočku. Zo zelenej špargle som ešte nerobila, tú skôr by som použila na grilovanie alebo opečenú v slaninke.
Bielu špargľu škrabkou očistím. Mám to uvedené aj v popise prípravy. A aj treba precediť cez sitko