Kuracie prsia
Kuracie prsia

Zapekané kuracie prsia čo dom dal

saymona - fotkasaymona, 2. mája 2021
Zapekané kuracie prsia čo dom dal
Foto: Saymona

Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a určite tento recept zaradím k pravidelným.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 Ks
2 Krste
1 Ks
5 Ks
1 Balenie
podľa chuti (alebo zmes na pečené kura)
1-2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som trocha naklepala, osolila, okorenila, posypala mletou červenou paprikou a zasypala bylinkami (rozmarín, tymian, oregano a trocha ligurčeka) alebo môžete použiť korenie podľa vašej chuti.

  2. 2

    Prsia som sprudka opražila a odložila nabok. Do tej istej panvice som pridala trocha olivového oleja a pridala som nakrájaný pór a cesnak.

  3. 3

    Neskôr som pridala paradajky v celku (alebo ak chcete, môžete nakrájať) a dve veľké hrste baby špenátu.

  4. 4

    Keď sa špenát stiahol, pridala som trocha soli a korenia. Zmes som dala do zapekacej misky a na to som dala kuracie prsia a podliala som s trocha vývarom, zakryla a dala do rúry na 20-25 min. A nakoniec som pridala nakrájaný feta syr a dopiekla.

  5. 5

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Někdy vzniknou zajímavé chutě. Toto vůbec není špatná kombinace surovin. Mně by chutnalo. Krásný zbytek neděle a díky za sdílení!
afataga
Aj mne sa rcp. paci, len by som radsej dala stehna. Ta zapecena feta je taka zvlastna, mne chuti. Po velmi dlhej dobe dnes druhy rcp. hodny ulozenia a vyskusania. Teda aspon pre mna.
saymona
Ďakujem Veľmi pekne. Som rada ze sa Vám páči. Isto by boli stehna lepsa volba no bohužiaľ sa musím priznať ja som dosť vyberava a jem len prsia :/.
To Áno feta je trosku zvláštna ale ja som rada za ňu ako alergik na kravské mlieko tie veganske syry sú chuťovo ešte divne alebo aspoň tie co som zatiaľ skúšala ja:/





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia