Carquiňoles fotorecept
Foto: kucharka
Chrumkavé, ku kávičke alebo s pohárom sladkého muškátového vína. A hneď je lepšie na svete :-))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, vajce, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a prášok do pečiva. Pridáme opražené lieskovce a znova dobre premiešame.
-
2
Pomocou lyžice alebo špachtle namočenej v studenej vode (cesto sa lepí) preložíme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarujeme “valec” široký asi 6-7cm. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 14 min.
-
3
Plech vyberieme ale rúru nevypíname. Cesto necháme vychladnúť asi 5-10 min, aby sa lepšie krájalo.
-
4
Ostrým nožom krájame plátky široké asi ako prst. Tie potom poukladáme na plech a dopečieme do zlatova. Znova vyberieme, otočíme a znova dopečieme do zlatova aj z druhej strany.
-
5
Necháme vychladnúť na mriežke.
Ďakujem za príjemné komenty.
Môžu sa aj namáčať do kávy alebo čaju ... tak si neublížiš na zúbky :-))
V surovinách sú 2 vajcia a v popise práce len 1 vajce.
Prepáč, dobre si si všimla. V popise by malo byť “vajcia” a nie “vajce”.
Pekný utorok.