Mascarponovo-čokoládová kocka
Foto: valina
Ľahký zákusok k sviatku.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
150 g |
|
100 g mleté opražené |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
štipka |
|
|
|
PLNKA I: | |
250 g |
|
500 ml |
|
1 bal |
|
1 bal. |
|
3 bal. (Indián) |
|
|
|
PLNKA II.: | |
250 g |
|
500 ml |
|
100 g (70-90 %) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu, múku premiešanú s mletými opraženými mandľami a práškom do pečiva. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 2
PLNKA I: Smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a stužovačom, pridáme mascarpone a došľaháme. Krém natrieme na lekvár. Na to poukladáme keksy Indián namočené v rozpustenej čokoláde.
- 3
PLNKA II.: Deň dopredu si v 500 ml horúcej smotany rozpustíme čokoládu a necháme v chladničke. Na druhý deň zmes vyšľaháme a primiešame mascarpone. Tretinu krému natierame na keksy. Zvyšný krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a zákusok ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tie hlboké vlny navrchu si akým spôsobom urobila?