Obrátené jablkové rezy
Foto: valina
Svieže rezy ku káve.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1,5 kg očistené |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
4 PL (alebo postrúhané piškóty) |
|
(podľa sladkosti jabĺk) |
|
Cesto: | |
7 ks |
|
5 ks |
|
5 PL |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Krém: | |
700 ml |
|
2 ks |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Poleva: | |
200 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
- 2
Hlboký pekáč vyložíme alobalom alebo papierom na pečenie a posypeme strúhankou, alebo mletými piškótami. Postrúhame očistené jablká, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom, premiešame a jablka rozvrstvíme na plech. Na jablkovú vrstvu nalejeme piškótové cesto a pečieme asi 30 minút pri 200 °C. Potom necháme vychladnúť, uvoľníme okraje cesta nožom a vyklopíme na dosku. Opatrne uvoľníme a odstránime alobal alebo papier z jabĺk.
- 3
Krém: Žĺtky, puding a vanilkový cukor rozmiešame v troške mlieka. Zvyšok mlieka varíme a vylejeme pripravenú zmes a uvaríme nie veľmi hustú kašu. Miešame ju do vychladnutia, aby v nej neboli hrčky. Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme. Krém potom natrieme na jablká. Necháme trochu stuhnúť.
- 4
Na vrch dáme čokoládovú polevu: Smotanu varíme s čokoládou za stáleho miešania do rozpustenia čokolády. Stále miešame. Nie úplne vychladnutú polevu vylejeme na koláč a to 2x. Nie naraz. Polovicu polevy nalejeme, nožom zarovnáme a tak opakujeme ešte raz. Poleva sa výborne krája, nepraská. Zákusok necháme dôkladne stuhnúť.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
44x30 výška asi 5 cm