Pudingové taštičky a hrebene fotorecept
Výborná sladká pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant, na cesty alebo do školy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 80 g čerstvé, rozpustené |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Plnka: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| 1-2 PL |
|
| rozpustené |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme droždie a dobre premiešame. Postupne pridávame smotanu, soľ, cukor, vajíčko, rozpustené maslo a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto dobre vymiesime, posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
2
Pripravíme plnku: V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding a detskú krupicu. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť a po zovretí do mlieka vlejeme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm.
-
3
Pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska alebo obdĺžniky, na jednej strane urobíme zárezy (viď foto). Plnku nanesieme na spodnú časť cesta, cesto preložíme pomocou vidličky alebo prstami a boky uzavrieme.
-
4
Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené taštičky, hrebene. Dáme na teplé miesto trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry koláče potrieme žĺtkom rozšľahaným s 1-2 PL mlieka.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.









Ďakujem za príjemný komentár.
Ďakujem z celého srdca za príjemný komentár, príjemný zvyšok dňa.