Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládový tart s marhuľovým lekvárom

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 4. mája 2021
Čokoládový tart s marhuľovým lekvárom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
75 g
75
20 g
1 ks malé
1 ČL
Na potretie cesta:
4-5 PL hustý
Ganache:
150 g
130 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Suché ingrediencie spracujeme s maslom, pridáme vajíčko. Cesto zmiesime. Na 2 hodiny dáme do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme a vystelieme ním dno aj boky okrúhlej koláčovej formy s vlnitým okrajom (priemer 20 cm). Pečieme pri 180 °C 20 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy.

  3. 3

    Na cesto rozotrieme marhuľový lekvár a zalejeme polevou ganache, ktorú sme pripravili vymiešaním zohriatej smotany a polámaných kúskov čokolády. Po vychladnutí zdobíme. Krájame horúcim nožom.

Diskusia k receptu

helica
Bože môj dobrý, ja slepá na to prikúkam a hovorím si sama sebe, že už som všeličím videla ozdobenú tortu, ale cesnakom ešte nie. Až keď som si nasadila bríle vidím, že to sú snehové pusinky!
haji
Povedené dílo, krásné zdobení i foto.
evanaaa
@helica , nič si z toho nerob, tiež to bol môj prvý dojem, keď som tortu zbadala, a ja som okuliare mala :))))) Lepšie by bolo pusinky dookola dať, ale záleží viac na chuti a tá bude dobrá.
1x haji
leaela
Aj ja som zostal zmäteny ;-)))))))))
Pekny vecer prajem ;)
1x haji
drajan
"okrúhla koláčová forma", to vidíme všetci... ale to najdôležitejšie, aký priemer... to sme sa nedozvedeli
1x haji
redakcia
@drajan (5.5.2021 13:14)

Dobrý večer, ide o formu s priemerom 20 cm. Údaj sme doplnili aj do receptu.