Čokoládový tart s marhuľovým lekvárom
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 4. mája 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 4. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
75 g |
|
75 |
|
20 g |
|
1 ks malé |
|
1 ČL |
|
Na potretie cesta: | |
4-5 PL hustý |
|
Ganache: | |
150 g |
|
130 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Suché ingrediencie spracujeme s maslom, pridáme vajíčko. Cesto zmiesime. Na 2 hodiny dáme do chladničky.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme a vystelieme ním dno aj boky okrúhlej koláčovej formy s vlnitým okrajom (priemer 20 cm). Pečieme pri 180 °C 20 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy.
- 3
Na cesto rozotrieme marhuľový lekvár a zalejeme polevou ganache, ktorú sme pripravili vymiešaním zohriatej smotany a polámaných kúskov čokolády. Po vychladnutí zdobíme. Krájame horúcim nožom.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Výstavní pusinky! Pobavila si ma.
Pekny vecer prajem ;)
Dobrý večer, ide o formu s priemerom 20 cm. Údaj sme doplnili aj do receptu.