Špargľový quiche s bryndzou
Šuhajíci pri panvici, 2. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vypracujeme jemné, nelepivé cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi na pol centimetra. Vložíme do maslom vymastenej okrúhlej formy. Cesto popritláčame a prebytočné cesto odrežeme. Poprepichujeme vidličkou. Prikryjeme papierom na pečenie a zasypeme strukovinou, aby sa cesto počas pečenia nenafúklo. Pečieme pri 180 °C cca 15 minút. Po upečení vysypeme strukovinu a korpus necháme vychladnúť.
- 2
Špargľu očistíme a vrchnú časť odrežeme na dĺžku cca 8 cm tak, aby sme ňou vedeli na konci ozdobiť quiche. Zvyšok nakrájame na kolieska.
- 3
V mise zmiešame vajíčka, bryndzu a smotanu. Pridáme nakrájanú špargľu, nasekaný medvedí cesnak a baby špenát. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 4
Zmes vylejeme do upečeného korpusu a navrch uložíme špargľu a cherry paradajky prekrojené na polovice. Pečieme na 180 °C cca 30 minút. Quiche skontrolujeme špáradlom. Quiche je hotový, keď jemne zozlatne a stred je tuhý. Podávame napríklad so šalátom s čerstvej zeleniny.
Tiež quiche:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu