Špargľový quiche
Špargľový quiche

Špargľový quiche s bryndzou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 2. mája 2021
Špargľový quiche s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15+30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
110 g
1 ČL
2-5 PL studená
Plnka:
1 bal.
50 g
50 g
250 g
5 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto vypracujeme jemné, nelepivé cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi na pol centimetra. Vložíme do maslom vymastenej okrúhlej formy. Cesto popritláčame a prebytočné cesto odrežeme. Poprepichujeme vidličkou. Prikryjeme papierom na pečenie a zasypeme strukovinou, aby sa cesto počas pečenia nenafúklo. Pečieme pri 180 °C cca 15 minút. Po upečení vysypeme strukovinu a korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Špargľu očistíme a vrchnú časť odrežeme na dĺžku cca 8 cm tak, aby sme ňou vedeli na konci ozdobiť quiche. Zvyšok nakrájame na kolieska.

  3. 3

    V mise zmiešame vajíčka, bryndzu a smotanu. Pridáme nakrájanú špargľu, nasekaný medvedí cesnak a baby špenát. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  4. 4

    Zmes vylejeme do upečeného korpusu a navrch uložíme špargľu a cherry paradajky prekrojené na polovice. Pečieme na 180 °C cca 30 minút. Quiche skontrolujeme špáradlom. Quiche je hotový, keď jemne zozlatne a stred je tuhý. Podávame napríklad so šalátom s čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu

frezia
Spargla zelena, baby spenat , medvedi cesnak - tri rozlicne chute, ktore je lepsie pouzit extra. Ked nestacia tri, pridat este aj dominantnu bryndzu. No neviem, pani kuchari, aspon ste mohli ten quiche skor z tej rury vytiahnut. Je tu vela ovela lepsich receptov na quiche od sikovnych amaterskych kucharov.
zahra
Mne sa recept paci, je tam vsetko co je zdrave a co je prave teraz najkvalitnejsie.