Zeleninový šalát s lavaš chipsami a guacamole s bryndzou
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 5. mája 2021
Šuhajíci pri panvici, 5. mája 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 2 pláty (arménsky chlieb) |
|
| 50 g |
|
| Guacamole s bryndzou: | |
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 2 ks (biela časť) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Jemne pikantná majonéza: | |
| 300 g |
|
| pár kvapiek |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| Zeleninový šalát: | |
| 1 ks |
|
| 1 zväzok |
|
|
|
|
| (zelená časť) |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Lavaš nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech a na vrch pomrvíme bryndzu. Pečieme v rúre na 140 °C cca 15–20 minút dochrumkava.
- 2
Guacamole s bryndzou: Do misky dáme očistené avokádo, pridáme bryndzu a popučíme. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak a trošku olivového oleja. Premiešame a dochutíme soľou a korením.
- 3
Jemne pikantná majonéza: Všetky suroviny spolu zmixujeme.
- 4
Zeleninový šalát: Zeleninu na šalát nakrájame a premiešame spolu zo špenátom. Pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dobre premiešame.
- 5
Do taniera naspodok uložíme chrumkavé lavaš chipsy, a potom majonézu. Pokračujeme šalátom a navrch dáme guacamole s bryndzou. Dozdobíme mikrobylinkami.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu