Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...
Biskvitový jablčník
Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z...
Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Slávnostný zákusok s karamelovým krémom, šľahačkou a čokoládou od známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé...
Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia
Na korpus zmiešame roztopené maslo, zomleté maslové sušienky a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme do formy...
Sterilizované uhorky s vegetou
Uhorky umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu narežeme na tenké polmesiačiky.
Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...
„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...
Bulgurový šalát s fetou
Bulgur prepláchneme a uvaríme podľa návodu. Paradajky, uhorku a papriky nakrájame na drobné kocky...
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...
Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...
Malinová torta s osviežujúcim tvarohovo-mascarpone krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom
Vyzerá možno jednoducho a obyčajne, jej príprava je pomerne nenáročná, ale jej chuť je božská....
Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....
Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...
Dusené kuracie mäso so zeleninou
Jednoduché diétne jedlo z kuracích stehien a zeleniny.
Kráľovská žemľovka s jablkami, tvarohom, orieškami, brusnicami a hrozienkami
Staršie rožky sa dajú skvelo spotrebovať do tejto perfektnej sladkej špeciality. Naša žemľovka je naozaj kráľovská,...
Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...
Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...
Slivkové crumble s chrumkavou posýpkou
Toto slivkové crumble výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...
Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou
Recept na jahodový džem s nižším obsahom pridaného trstinového cukru a cejlónskou škoricou. Bez umelých konzervantov,...
Bezlepkový cuketový nákyp
Vďačný recept, do ktorého môžete nakrájať napríklad mäso z obeda, šampiňóny, slaninu. Výborné...
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Domáce zavárané lečo
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...