Foto: Lidl
porcií
príprava
Postup
-
1
V hlbokom hrnci skaramelizujeme cukor. Keď má hnedastú farbu, postupne asi po štvrtinách pridávame maslo a vždy dobre premiešame. Dávame pozor, zmes napení.
- 2
Potom vmiešame soľ a kondenzované mlieko izbovej teploty. Na miernom plameni varíme približne 5 minút. Dôkladne vmiešame mleté a sekané vlašské orechy a zmes necháme asi 3 minúty chladnúť.
- 3
Na tortovú oblátku rovnomerne nanesieme polovicu orechovej zmesi, prikryjeme druhou oblátkou a jemne pritlačíme. Pridáme vrstvu zvyšnej zmesi, ukončíme poslednou oblátkou a opäť pritlačíme.
- 4
Griláž necháme 1 hodinu tuhnúť v chladničke. Potom ju zaťažíme a vložíme spať do chladničky. Griláž môžeme zaťažiť plechom, na ktorý položíme 2 kg cukru alebo múky.
- 5
Na druhý deň nožom namočeným v horúcej vode najprv zrežeme okraje a potom griláž nakrájame na úhľadné rezy (cca 7x3 cm).
Tiež grilážky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujala ma tá soľ, má pripomínať slaný karamel? Páči sa mi to 🙂!