Grilážky
Grilážky

Grilážky

Veronika Bušová
cukrárka, včera 18:00
Grilážky
Foto: Lidl
16
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
5 g
397 g (1 plechovka)
150 g (najemno mleté)
150 g (nahrubo mleté)
3 ks




Postup

  1. 1

    V hlbokom hrnci skaramelizujeme cukor. Keď má hnedastú farbu, postupne asi po štvrtinách pridávame maslo a vždy dobre premiešame. Dávame pozor, zmes napení.

  2. 2

    Potom vmiešame soľ a kondenzované mlieko izbovej teploty. Na miernom plameni varíme približne 5 minút. Dôkladne vmiešame mleté a sekané vlašské orechy a zmes necháme asi 3 minúty chladnúť.

  3. 3

    Na tortovú oblátku rovnomerne nanesieme polovicu orechovej zmesi, prikryjeme druhou oblátkou a jemne pritlačíme. Pridáme vrstvu zvyšnej zmesi, ukončíme poslednou oblátkou a opäť pritlačíme.

  4. 4

    Griláž necháme 1 hodinu tuhnúť v chladničke. Potom ju zaťažíme a vložíme spať do chladničky. Griláž môžeme zaťažiť plechom, na ktorý položíme 2 kg cukru alebo múky.

  5. 5

    Na druhý deň nožom namočeným v horúcej vode najprv zrežeme okraje a potom griláž nakrájame na úhľadné rezy (cca 7x3 cm).

Diskusia k receptu

garanco
Klasická dobrota, hneď by som si kúsoček dala.
Zaujala ma tá soľ, má pripomínať slaný karamel? Páči sa mi to 🙂!
1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia