Drobné perníkové pečivo
Drobné perníkové pečivo

Perníkové gombičky s marcipánom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:00
Perníkové gombičky s marcipánom
Foto: Kulinární studio MAFRA
15 ks
porcií
60 (+ odležanie cest minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
1 ČL
2 ČL
140 g
2 PL
2 PL
100 g
2 ks
Na podsypanie:
Na vymastenie plechu:
Na dokončenie:
100 g
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Múku so sódou a s korením preosejeme na pracovnú dosku a doprostred urobíme jamku. Cukor, med, džem a tuk zahrejeme, aby bola zmes tekutá, a zmiešame s vajcami. Potom zmes vlejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké, tuhšie cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke.

  2. 2

    Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 4 – 5 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.

  3. 3

    Polovicu upečených koliesok potrieme marhuľovým džemom. Z marcipánu vytvoríme guľôčky a poukladáme ich do stredu natretých medovníčkov. Potom ich zlepíme s nenatretými medovníčkami. Ozdobíme polevou, ktorú si pripravíme podľa obrázkového návodu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia