Perníkové gombičky s marcipánom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:00
mesačník Varecha, dnes 11:00
Foto: Kulinární studio MAFRA
15 ks
porcií
porcií
60 (+ odležanie cest minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
140 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
2 ks |
|
Na podsypanie: | |
|
|
Na vymastenie plechu: | |
|
|
Na dokončenie: | |
100 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Múku so sódou a s korením preosejeme na pracovnú dosku a doprostred urobíme jamku. Cukor, med, džem a tuk zahrejeme, aby bola zmes tekutá, a zmiešame s vajcami. Potom zmes vlejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké, tuhšie cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke.
- 2
Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 4 – 5 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
- 3
Polovicu upečených koliesok potrieme marhuľovým džemom. Z marcipánu vytvoríme guľôčky a poukladáme ich do stredu natretých medovníčkov. Potom ich zlepíme s nenatretými medovníčkami. Ozdobíme polevou, ktorú si pripravíme podľa obrázkového návodu.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu