Vtláčané medovníky
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 19. decembra 2024
mesačník Varecha, 19. decembra 2024

Foto: Kulinární studio MAFRA
15 ks
porcií
porcií
60 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Múku, perníkové korenie a cukor preosejeme na pracovnú dosku a zmiešame. Uprostred vytvoríme jamku. Rozpustený tuk, vajce a med premiešame v miske a nalejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké tuhšie cesto a necháme ho zabalené v potravinárskej fólii odležať v chlade do druhého dňa.
- 2
Odležané cesto opäť prepracujeme. Kúsok cesta odkrojíme. Obalíme ho zľahka v múke a vtlačíme do formičky na medovníky. Potom opatrne vyberieme z formičky, aby sa nepoškodil vzor, a položíme na plech vymastený maslom. Takto spracujeme všetko cesto. Potom necháme medovníky na plechu asi 2 hodiny zaschnúť.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 – 20 minút.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu