Vtláčané medovníky
Vtláčané medovníky

Vtláčané medovníky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 19. decembra 2024
Vtláčané medovníky
Foto: Kulinární studio MAFRA
15 ks
porcií
60 (+ odležanie) minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
1/2 PL
70 g
30 g (alebo maslo)
1 ks
1 PL
Na podsypanie:
Na vymastenie plechu:




Postup

  1. 1

    Múku, perníkové korenie a cukor preosejeme na pracovnú dosku a zmiešame. Uprostred vytvoríme jamku. Rozpustený tuk, vajce a med premiešame v miske a nalejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké tuhšie cesto a necháme ho zabalené v potravinárskej fólii odležať v chlade do druhého dňa.

  2. 2

    Odležané cesto opäť prepracujeme. Kúsok cesta odkrojíme. Obalíme ho zľahka v múke a vtlačíme do formičky na medovníky. Potom opatrne vyberieme z formičky, aby sa nepoškodil vzor, a položíme na plech vymastený maslom. Takto spracujeme všetko cesto. Potom necháme medovníky na plechu asi 2 hodiny zaschnúť.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 – 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia