Kávové minitortičky bez lepku
Foto: novalim
Ak chcete na Vianoce skúsiť napiecť niečo špeciálne, tak si poďte vyskúšať náš dnešný recept na kávové minitortičky bez lepku.
Lahodné piškótové cesto Zobraziť celý popisAk chcete na Vianoce skúsiť napiecť niečo špeciálne, tak si poďte vyskúšať náš dnešný recept na kávové minitortičky bez lepku.
Lahodné piškótové cesto plnené pravým tiramisu krémom a preliate bielou čokoládou ohúri isto každého pri štedrovečernom
stole.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 g |
|
5-10 ml horúca |
|
85 g |
|
85 g |
|
1 ks |
|
1 g |
|
1 g |
|
170 g |
|
3 g |
|
Na tiramisu krém: | |
4 ks |
|
100 g |
|
450 g |
|
Na dokončenie: | |
200 g roztopená |
|
50 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Kávu rozpustíme v horúcej vode a dobre rozmiešame. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny. V inej mise zase vajce spolu so soľou, vanilkou a rozmiešanou kávou. Kávovú zmes zapracujeme do maslovej. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom.
- 2
Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a striekame na plech vystlaný papierom na pečenie malé piškótky s priemerom asi 4 cm. Pečieme na 180 °C asi 10-12 minút, potom necháme vychladnúť.
- 3
Na krém šľaháme žĺtky s cukrom nad parou do hustého krému. Necháme vychladnúť a prišľaháme na nižších otáčkach aj mascarpone.
- 4
Krémom zlepíme vždy dve piškótky proti sebe a jednu z nich namočíme v bielej čokoláde roztopenej s tukom. Necháme zaschnúť na mriežke a ozdobíme jedlými trblietkami.
Tiež minitortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu