Bezlepkové orieškové keksíky
Foto: novalim
Ak si radi namáčate vianočné pečivo do čaju alebo kávy, pripravte si podľa nášho receptu tieto úžasné orieškové keksíky bez
lepku. Skombinovali sme Zobraziť celý popisAk si radi namáčate vianočné pečivo do čaju alebo kávy, pripravte si podľa nášho receptu tieto úžasné orieškové keksíky bez
lepku. Skombinovali sme našu zmes Promix UNI s ryžovou múkou a lieskovými orechmi a vzniklo nám krásne
chrumkavé, bezlepkové vianočné pečivo. Pochutnajte si s nami aj vy!
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 180/120 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Pridáme oba druhy bezgluténových múk a zapracujeme ich dôkladne, ale opatrne do bielkového snehu. Nakoniec primiešame lieskovce.
- 2
Formu na srnčí chrbát (alebo chlebík) vytrieme tukom a vysypeme ryžovou múkou. Dáme do nej pripravenú zmes na keksíky, uhladíme povrch a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi pol hodinu.
- 3
Potom vyberieme z rúry, necháme krátko vychladnúť a koláč vyklopíme z formy. Keď vychladne, zabalíme ho do alobalu a necháme do druhého dňa odpočívať.
- 4
Na druhý deň koláč ostrým tenkým nožom nakrájame na tenké plátky, naukladáme ich na plech s papierom na pečenie a v rúre na nižšej teplote (120 °C) ich dosušíme do chrumkava. Bude to trvať asi pol hodinu.
- 5
Keksíky dlho vydržia, skladujeme ich v uzavretej sklenenej alebo plechovej nádobe.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu