Vianočné makové koláčiky fotorecept
Foto: tejaja
Mak v koláčoch a drobnom pečive je veľmi príjemnou surovinou. Tieto koláčiky robíme každoročne, tešia sa veľkej obľube. Sú nenáročné na prácu a chutné Zobraziť celý popisMak v koláčoch a drobnom pečive je veľmi príjemnou surovinou. Tieto koláčiky robíme každoročne, tešia sa veľkej obľube. Sú nenáročné na prácu a chutné zároveň.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto spracujeme na hladkú masu.
-
2
Cesto dáme do chladu na polhodinu. Môžeme si ho ale v pohode pripraviť aj deň vopred, zabaliť do fólie a dať do chladničky.
-
3
Z cesta odoberáme malé kúsky, vytvarujeme guľky s priemerom 2-3 cm a ukladáme na plech vyložený papierom. Prstom hneď urobíme do guľôčok jamku.
-
4
Pečieme na 170 °C 10-15 minút, podľa veľkosti guľôčok. Necháme vychladnúť. Takto upečené pečivo môžeme urobiť aj 2 týždne vopred a v papierovej krabici ho skladovať v chlade.
-
5
Jamky guľôčok plníme ríbezľovým lekvárom.
-
6
Ozdobíme cukrovými ozdobami (hviezdičky, vločky...)
Diskusia k receptu