Makové drobné pečivo
Makové drobné pečivo

Vianočné makové koláčiky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 09:01
Vianočné makové koláčiky (fotorecept)
Foto: tejaja

Mak v koláčoch a drobnom pečive je veľmi príjemnou surovinou. Tieto koláčiky robíme každoročne, tešia sa veľkej obľube. Sú nenáročné na prácu a chutné Zobraziť celý popisMak v koláčoch a drobnom pečive je veľmi príjemnou surovinou. Tieto koláčiky robíme každoročne, tešia sa veľkej obľube. Sú nenáročné na prácu a chutné zároveň.

90 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
250 g (Hera, Palmarin)
150 g mletý
1 ks
150 g
1 štipka
Navrch:




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto spracujeme na hladkú masu.

    Vianočné makové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme do chladu na polhodinu. Môžeme si ho ale v pohode pripraviť aj deň vopred, zabaliť do fólie a dať do chladničky.

    Vianočné makové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta odoberáme malé kúsky, vytvarujeme guľky s priemerom 2-3 cm a ukladáme na plech vyložený papierom. Prstom hneď urobíme do guľôčok jamku.

    Vianočné makové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 170 °C 10-15 minút, podľa veľkosti guľôčok. Necháme vychladnúť. Takto upečené pečivo môžeme urobiť aj 2 týždne vopred a v papierovej krabici ho skladovať v chlade.

    Vianočné makové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jamky guľôčok plníme ríbezľovým lekvárom.

    Vianočné makové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ozdobíme cukrovými ozdobami (hviezdičky, vločky...)

    Vianočné makové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, makové koláčiky jako malované, o chuti nepochybuji. Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia