Mandľové linecké pečivo
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, dnes 14:30
Foto: Shutterstock
Linecké koláčiky patria k vianočnej klasike, aj tá však môže mať viacero podôb. Toto drobné pečivo je z mandľového cesta.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
150 g mleté najemno |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 štipka |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Na zlepovanie: | |
150 g (alebo marhuľový) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Múku, najemno mleté mandle, práškový a vanilkový cukor, soľ, maslo a vajce najprv vymiesime hákom mixéra a potom rýchlo rukami, aby vzniklo hladké cesto. Vytvarujeme ho do gule, stlačíme na plocho a zabalené do potravinovej fólie vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
- 2
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- 3
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a pomocou formičky vykrajujeme koláčiky (s priemerom cca 5 cm). Na polovici sušienok vykrojíme otvor, napríklad malé hviezdičky, srdiečka či kolieska.
- 4
Poukladáme na plechy s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 10 až 12 minút dozlatista. Upečené koláčiky necháme vychladnúť na mriežke.
- 5
Potom ich spájame džemom a necháme zaschnúť. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu