Vianočná štóla bez lepku
Foto: novalim
Vianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas. Čo
poviete, vyskúšate Zobraziť celý popisVianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas. Čo
poviete, vyskúšate našu bezlepkovú verziu plnú voňavého korenia, hrozienok a kandizovanej pomarančovej kôry? S našou
zmesou Promix
Beta sa vám isto podarí na prvýkrát.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
60 g mleté |
|
1/2 bal. |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ks |
|
40 g |
|
1 balíček |
|
1 ČL |
|
z 1/2 citróna |
|
100 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
40 g |
|
Na potretie a posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrozienka naložíme vopred do rumu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce, a potom aj tvaroh a zamiešame. Ďalej pridáme aromatické koreniny, hrozienka, pomarančovú kôru a citrónovú šťavu a kôru a opäť zamiešame.
- 2
Preosiatu múku s mletými mandľami teraz zapracujeme do tejto zmesi a vymiesime cesto. Cesto na pomúčenej doske valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
- 3
Na jednej podlhovastej strane necháme hrubší pás, na strane oproti tenší zhrubnutý pás cesta. V hrubšom páse spravíme v strede jarok a doň preklopíme druhú stranu cesta, ktorá bola zhrubnutá. Takto vlastne cesto zapadne do „jarku“.
- 4
Štólu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C asi jednu hodinu. Ešte teplú ju potrieme rozpusteným maslom a po vychladnutí ju dobre posypeme práškovým cukrom.
Tiež štóla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu