Bezlepková štóla
Bezlepková štóla

Vianočná štóla bez lepku

novalim - fotkanovalim, včera 13:00. Komerčný recept.
Vianočná štóla bez lepku
Foto: novalim

Vianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas. Čo poviete, vyskúšate Zobraziť celý popisVianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas. Čo poviete, vyskúšate našu bezlepkovú verziu plnú voňavého korenia, hrozienok a kandizovanej pomarančovej kôry? S našou zmesou Promix Beta sa vám isto podarí na prvýkrát.
Zdroj: www.novalim.sk

8
porcií
75 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
60 g mleté
1/2 bal.
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1 ks
40 g
1 balíček
1 ČL
z 1/2 citróna
100 g
125 g
100 g
2 PL
40 g
Na potretie a posypanie:




Postup

  1. 1

    Hrozienka naložíme vopred do rumu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce, a potom aj tvaroh a zamiešame. Ďalej pridáme aromatické koreniny, hrozienka, pomarančovú kôru a citrónovú šťavu a kôru a opäť zamiešame.

  2. 2

    Preosiatu múku s mletými mandľami teraz zapracujeme do tejto zmesi a vymiesime cesto. Cesto na pomúčenej doske valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

  3. 3

    Na jednej podlhovastej strane necháme hrubší pás, na strane oproti tenší zhrubnutý pás cesta. V hrubšom páse spravíme v strede jarok a doň preklopíme druhú stranu cesta, ktorá bola zhrubnutá. Takto vlastne cesto zapadne do „jarku“.

  4. 4

    Štólu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C asi jednu hodinu. Ešte teplú ju potrieme rozpusteným maslom a po vychladnutí ju dobre posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia