Vianočná štóla bez lepku
	                                    Vianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas.  Čo 
poviete, vyskúšate Zobraziť celý popisVianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas.  Čo 
poviete, vyskúšate našu bezlepkovú verziu plnú voňavého korenia, hrozienok a kandizovanej pomarančovej kôry? S našou 
zmesou Promix 
Beta sa vám isto podarí na prvýkrát.					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 balíček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| z 1/2 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie a posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hrozienka naložíme vopred do rumu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce, a potom aj tvaroh a zamiešame. Ďalej pridáme aromatické koreniny, hrozienka, pomarančovú kôru a citrónovú šťavu a kôru a opäť zamiešame.
- 2
 Preosiatu múku s mletými mandľami teraz zapracujeme do tejto zmesi a vymiesime cesto. Cesto na pomúčenej doske valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
- 3
 Na jednej podlhovastej strane necháme hrubší pás, na strane oproti tenší zhrubnutý pás cesta. V hrubšom páse spravíme v strede jarok a doň preklopíme druhú stranu cesta, ktorá bola zhrubnutá. Takto vlastne cesto zapadne do „jarku“.
- 4
 Štólu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C asi jednu hodinu. Ešte teplú ju potrieme rozpusteným maslom a po vychladnutí ju dobre posypeme práškovým cukrom.
Tiež štóla:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu