Kakaové stromčeky s marcipánovou plnkou
mesačník Varecha, 13. decembra 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
Tieto bezlepkové keksíky vás prekvapia tým, že sú neuveriteľne krehké. Keď ich vložíte do úst, len trochu prasknú a roztopia sa na jazyku ako Zobraziť celý popisTieto bezlepkové keksíky vás prekvapia tým, že sú neuveriteľne krehké. Keď ich vložíte do úst, len trochu prasknú a roztopia sa na jazyku ako prvý sneh v dlaniach.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s najemno pomletými mandľami, preosiatym kakaom a cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chlade asi 60 minút.
- 2
Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Ak sa cesto príliš drobí, pridáme pár kvapiek vody. Ak je, naopak, mäkké, krátko ho ešte vychladíme.
- 3
Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na papieri.
- 4
Marcipán nakrájame na malé kúsky a vyšľaháme s mäkkým maslom a karamelom. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a nanesieme na polovicu stromčekov. Spojíme ich so zvyšnými upečenými stromčekmi.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu