Bezlepkové kakaové pečivo
Bezlepkové kakaové pečivo

Kakaové stromčeky s marcipánovou plnkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 13. decembra 2024
Kakaové stromčeky s marcipánovou plnkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tieto bezlepkové keksíky vás prekvapia tým, že sú neuveriteľne krehké. Keď ich vložíte do úst, len trochu prasknú a roztopia sa na jazyku ako Zobraziť celý popisTieto bezlepkové keksíky vás prekvapia tým, že sú neuveriteľne krehké. Keď ich vložíte do úst, len trochu prasknú a roztopia sa na jazyku ako prvý sneh v dlaniach.

40 ks
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
50 g najemno mleté
20 g
100 g
180 g
1 ks
Na plnku:
100 g
150 g
3 PL tekutý




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s najemno pomletými mandľami, preosiatym kakaom a cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chlade asi 60 minút.

  2. 2

    Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Ak sa cesto príliš drobí, pridáme pár kvapiek vody. Ak je, naopak, mäkké, krátko ho ešte vychladíme.

  3. 3

    Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na papieri.

  4. 4

    Marcipán nakrájame na malé kúsky a vyšľaháme s mäkkým maslom a karamelom. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a nanesieme na polovicu stromčekov. Spojíme ich so zvyšnými upečenými stromčekmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia