Malinové pracny fotorecept
Foto: evusik
Tradičný vianočný koláčik v netradičnom prevedení.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Do misy si odvážime múky, cukor, štipku soli a nadrobno nasekané maslo. Rukami vypracujeme mrveničku. Pridáme maliny a jemne ich podrvíme, tak aby v ceste zostali kúsočky malín.
-
2
Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme na hodinu do chladu.
-
3
Odležané cesto natlačíme do formičiek na pracny. Plníme až po okraj a zarovnáme. Pečieme na 160 °C asi 12 minút.
-
4
Pripravíme si malinový cukor na obaľovanie. Do vyššej nádoby si odvážime maliny a ponorným mixérom ich rozdrvíme na prach. Pridáme práškový cukor a dobre premiešame.
-
5
Upečené pracny vyklopíme a obaľujeme v malinovom cukre.
-
6
Skladujeme v plastovej, uzatvárateľnej krabici kde by mali vydržať niekoľko týždňov, ale to nemám ešte vyskúšané.
Diskusia k receptu