Medovníky z časopisu z roku 1997 fotorecept
Foto: svetliii
Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa inšpirujte.
porcií
na 180 °C
Suroviny
525 g |
|
225 g |
|
180 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
Na potretie (len ak medovníky nebudete ozdobovať): | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
130 g |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny si zmiešame a urobíme cesto - 525 g hladká múka, 225 g práškový cukor, 180 g medu, 3 ks vajcia, 1 lyžička sóda bikarbóna, 2 lyžice perníkové korenie, nastrúhaná kôra z pol citróna.
-
2
Cesto poriadne miesime a vytvoríme z neho valček alebo guľu.
-
3
Cesto zabalíme do fólie a ja nechávam aj 4 dni odležať v chladničke.
-
4
Cesto vyberieme a necháme zmäknúť na izbovú teplotu. Na doske si ho ešte premiesime a vaľkáme na hrúbku 2-3 mm.
-
5
Vykrajujeme tvary a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180°C cca 10 minút. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s 1 lyžicou mlieka. Ak budete medovníky ozdobovať, tak ich nepotierajte, aby poleva držala.
-
6
Poleva: Vyšľahať 1 bielok, 130 g práškový cukor, 1/2 lyžica citrónovej šťavy.
Prepáčte bol to môj preklep, už je to opravené. Platí 1lyzicka sóda a 2 lyžice perníkové korenie. Ďakujem za upozornenie 💕
Někdy se to může podařit, chybička se lehko vloudí. Pěkný receptík, perníčky máš krásné , i postup, fotečky. Jsi šikulka!