Medovníky
Medovníky

Medovníky z časopisu z roku 1997 fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, včera 17:26
Medovníky z časopisu z roku 1997 (fotorecept)
Foto: svetliii

Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa inšpirujte.

60 ks
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

525 g
225 g
180 g
3 ks
1 ČL
2 PL
z 1/2 citróna
Na potretie (len ak medovníky nebudete ozdobovať):
1 ks
1 PL
Poleva:
1 ks
130 g
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny si zmiešame a urobíme cesto - 525 g hladká múka, 225 g práškový cukor, 180 g medu, 3 ks vajcia, 1 lyžička sóda bikarbóna, 2 lyžice perníkové korenie, nastrúhaná kôra z pol citróna.

    Medovníky z časopisu z roku 1997 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto poriadne miesime a vytvoríme z neho valček alebo guľu.

    Medovníky z časopisu z roku 1997 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto zabalíme do fólie a ja nechávam aj 4 dni odležať v chladničke.

    Medovníky z časopisu z roku 1997 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyberieme a necháme zmäknúť na izbovú teplotu. Na doske si ho ešte premiesime a vaľkáme na hrúbku 2-3 mm.

    Medovníky z časopisu z roku 1997 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykrajujeme tvary a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180°C cca 10 minút. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s 1 lyžicou mlieka. Ak budete medovníky ozdobovať, tak ich nepotierajte, aby poleva držala.

    Medovníky z časopisu z roku 1997 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poleva: Vyšľahať 1 bielok, 130 g práškový cukor, 1/2 lyžica citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

alina598
Ďakujem pekne za recept👍môžem poprosiť vysvetlenie k dávkovaniu sódy bikarbóny a perníkového korenia? Inak je uvedené v recepte a potom v postupe 1. Ďakujem😉
svetliii
@alina598 (19.12.2024 21:14)

Prepáčte bol to môj preklep, už je to opravené. Platí 1lyzicka sóda a 2 lyžice perníkové korenie. Ďakujem za upozornenie 💕
1x haji
haji
@svetliii (19.12.2024 21:47)
Někdy se to může podařit, chybička se lehko vloudí. Pěkný receptík, perníčky máš krásné , i postup, fotečky. Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia