
Bavorská krémová polievka
Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie...

Šunkovo-syrové rožky na výlety
Rožteky ideálne na výlety, lebo všetko dôležité je zabalené a zapečené vnútri.

Pečené papriky so zeleninovou zmesou s paradajkovou omáčkou
Zeleninové zapekané jedlo

Avokádové „brownies“
Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku...

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...

Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

Jahodovo-malinové košíčky so snehovou čiapočkou
Tento recept bol taký z núdze - bola som sama doma a mala som obrovskú chuť na...

Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

Tvarohová bábovka s vlašskými ořechy
Žloutky s máslem a cukrem ušleháme do pěny, přidáme tvaroh a šleháme, pak přidáváme po...

Matcha roláda s citrónovým krémom
Ako každý víkend aj dnes som sa snažila vymyslieť a pripraviť niečo sladké. V chladničke...

Dortíčky s kokosem a marcipánem
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady a prošleháme. Nalijeme do menšího vymazaného a...

Briošky s čokoládou
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme droždí,...

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

Francúzsky toast s tofu a ovocím
Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....

Jablkovo-pudingové koláče z hrnčekového cesta
Tieto kysnuté koláče dvoch chutí sú u nás obľúbenou pochúťkou. Maslové cesto a jablkovo-pudingová plnka, fantázia....

Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...

Pomerančové sušenky
Do mísy prosejeme mouku a přidáme ostatní suroviny a měkké máslo. Propracujeme těsto a necháme v...

Noc v Benátkach rezy
Recept som dostala emailom a samozrejme som ho upravila na veľkosť môjho plechu aj podľa svojho vkusu....

Börek špenátovo-syrový
Výborný börek so syrom a s čerstvými lístkami špenátu :-) Je to jeden z najchutnejších börekov.

Rýchle mantı
Je to maličká cestovina v riedkom jogurte, ktorý je ochutený cesnakom, poprípade aj mätou alebo...

Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

Šťavnatý jahodový koláč bez múky
Jahody patria medzi moje obľúbené ovocie. A vždy keď pozberám úrodu v záhrade sa teším na...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...

Špenátový koláč
Tento koláč je vlastne obdoba slaného koláča. Je to bez mäsa. Kto má rád špenát,...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...