Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Dvojfarebný čokoládový koláč fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 27. februára 2020
Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept)
Foto: luwinka

Výborný, rýchly a ľahučký čokoládový koláčik. Forma priemer - 22 cm. 1 hrnček je 250 ml.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 bal.
1/2 hrnčeka
1 bal.
1/2 bal.
150 ml
100 ml
2 ks
2 PL
50 g
1 a 1/2 PL
Na vrch:
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme do misy sypké suroviny: múku, puding, vanilkový a kryštálový cukor a prášok do pečiva.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej misy dáme tekuté suroviny: mlieko, rum, olej, vajcia a všetko vymiešame na hladko.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz do tekutej zmesi pridáme sypké suroviny a poriadne spolu všetko dôkladne vymiešame.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta časť odoberieme a pridáme do nej kakao a čokoládu polámanú na kocky (ja som si čokoládu najskôr roztopila vo vodnom kúpeli a miešala som ju pokiaľ sa ochladila, až potom som ju pridala do cesta).

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej najskôr svetlé cesto.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch svetlého cesta dáme tmavé cesto.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Špáradlom niekoľkokrát prejdeme po vrchu cesta.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené necháme vychladnúť. Povrch posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládovou polevou.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokrájame na kúsky.

    Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu