Dvojfarebný čokoládový koláč fotorecept
Foto: luwinka
Výborný, rýchly a ľahučký čokoládový koláčik. Forma priemer - 22 cm. 1 hrnček je 250 ml.
porcií
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1/2 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
50 g |
|
1 a 1/2 PL |
|
Na vrch: | |
|
|
Ozdoba: | |
|
Postup
-
1
Najskôr si dáme do misy sypké suroviny: múku, puding, vanilkový a kryštálový cukor a prášok do pečiva.
-
2
Do druhej misy dáme tekuté suroviny: mlieko, rum, olej, vajcia a všetko vymiešame na hladko.
-
3
Teraz do tekutej zmesi pridáme sypké suroviny a poriadne spolu všetko dôkladne vymiešame.
-
4
Z cesta časť odoberieme a pridáme do nej kakao a čokoládu polámanú na kocky (ja som si čokoládu najskôr roztopila vo vodnom kúpeli a miešala som ju pokiaľ sa ochladila, až potom som ju pridala do cesta).
-
5
Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej najskôr svetlé cesto.
-
6
Na vrch svetlého cesta dáme tmavé cesto.
-
7
Špáradlom niekoľkokrát prejdeme po vrchu cesta.
-
8
Upečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené necháme vychladnúť. Povrch posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládovou polevou.
-
9
Pokrájame na kúsky.
Diskusia k receptu