Švábsky zemiakový šalát fotorecept
Foto: izabella929
Sľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú to recepty zo surovín, ktoré máme Zobraziť celý popisSľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú to recepty zo surovín, ktoré máme vždy doma. Tento šalát je jednoduchý a podávali ho k údenému bôčiku. Dnes som k nemu urobila syrové fašírky, keďže sa začal pôst.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som uvarila v šupke. Keď vychladli, nakrájala som ich na malé kocky.
-
2
Červenú cibuľu som nakrájala na tenké kolieska.
-
3
Pridala som ju k zemiakom a poliala iba troškou oleja.
-
4
Všetko som posypala soľou.
-
5
Posypala červenou mletou paprikou.
-
6
Pripravila som nálev tak, že som zmiešala 6 lyžíc vody s lyžicou octu a lyžicou cukru.
-
7
Poliala som šalát, len 5 lyžicami nálevu.
-
8
Všetko som zmiešala. Treba dať do chladničky na chvíľku schladiť a môže sa podávať. Spravidla ho podávali k nakrájaným plátkom údeného vareného bôčiku.
-
9
Ja som urobila syrovú fašírku taktiež podľa ich receptu. Nastrúhala som 100 g údeného syra, pridala som pol rohlíka nakrájaného na drobné kocky, troška červenej cibule a jedno vajce. Všetko som zmiešala a urobila fašírky, ktoré som obalila v múke.
-
10
Vyprážala som na oleji s maslom.
-
11
Hotové som vyložila na kuchynský papier.
-
12
Hotový ľahký obed. Prajem vám dobrú chuť.
Takéto šaláty máme radi.
Ďakujem pekne za tvoj komentár..
Milá háji ,máš pravdu je veľmi jednoduchý..ďakujem pekne za tvoj komentár..
Áno máš pravdu,keď som pátrala na nete,či nie je náhodou aj ďalšia verzia tohto šalátu ,našla som niekoľko podobných,,,aj ten o ktorom píšeš som našla,že treba cibuľu najprv opiect ,pridať papriku a potom pridať k zemiakom,,,ale zostala som pri pôvodnej svabskej verzii..je chutný a iste vyskúšam aj tvoju verziu,,ďakujem za komentár...
Áno je i tato verzia bez papriky na nete..páči sa mi s pridaním len napatrneho množstva nálevu..aj keď je i ta,že sa zaleje nálevom a nechá v chladničke,kým zemiaky nevsaju všetok nálev,,,každému chutí niečo iné a vyplatí sa vyskúšať všetko..ďakujem pekne za komentár..
Budem sa veľmi tešiť,keď ti bude aj chutiť..ďakujem pekne za komentár..
Mate pravdu, svabsky bramborovy salat je opravdu bez papriky, tedy uvarene brambory ve slupce, horky vyvar, cibule, ocet, olej, sul, pepr, na ozdobu - petrzel, pazitka. Kdo ho chce trochu ostrejsi, prida i hortici.
Jeste teple brambory se oloupaji, nakraji a zaliji teplym vyvarem, promichanym se zbytkem ingredienci a nechaji odpocinout v zalivce. Olej a bylinky se opatrne vmichaji az po vychladnuti.
Varianty - pridani salatove okurky, nekdy i sterilovane, pro "masozravce" treba certve oprazeny speck.
Treba vyskúšať ,aby si vedela ako to chutí..mne sa tá chuť páčila a viem si k tomu dobre predstaviť aj ten varený údený bôčik..svabi žijúci na maďarskom území ešte aj dnes ,majú svoju špecifickú kuchyňu a pridám aj viac zaujímavých jednoduchých receptov z tejto oblasti .ďakujem pekne za komentár..
Aby som len nekvákal do vetra tak tu je ukážka ako ho robím a to som použil tie iste suroviny.
Nemám dôvod ti neveriť..
Ďakujem za foto aj komentár...
S opečenou cibuľou by to nebolo ono.Aj my Slováci máme podobný zemiakový šalát, kde dávame neopečenú cibuľu.