Švábsky zemiakový šalát fotorecept
Sľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú to recepty zo surovín, ktoré máme vždy doma. Tento šalát je jednoduchý a podávali ho k údenému bôčiku. Dnes som k nemu urobila syrové fašírky, keďže sa začal pôst.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg uvarené v šupke |
|
1 ks menšia |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Nálev: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
6 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky som uvarila v šupke. Keď vychladli, nakrájala som ich na malé kocky.
-
2
Červenú cibuľu som nakrájala na tenké kolieska.
-
3
Pridala som ju k zemiakom a poliala iba troškou oleja.
-
4
Všetko som posypala soľou.
-
5
Posypala červenou mletou paprikou.
-
6
Pripravila som nálev tak, že som zmiešala 6 lyžíc vody s lyžicou octu a lyžicou cukru.
-
7
Poliala som šalát, len 5 lyžicami nálevu.
-
8
Všetko som zmiešala. Treba dať do chladničky na chvíľku schladiť a môže sa podávať. Spravidla ho podávali k nakrájaným plátkom údeného vareného bôčiku.
-
9
Ja som urobila syrovú fašírku taktiež podľa ich receptu. Nastrúhala som 100 g údeného syra, pridala som pol rohlíka nakrájaného na drobné kocky, troška červenej cibule a jedno vajce. Všetko som zmiešala a urobila fašírky, ktoré som obalila v múke.
-
10
Vyprážala som na oleji s maslom.
-
11
Hotové som vyložila na kuchynský papier.
-
12
Hotový ľahký obed. Prajem vám dobrú chuť.
Mate pravdu, svabsky bramborovy salat je opravdu bez papriky, tedy uvarene brambory ve slupce, horky vyvar, cibule, ocet, olej, sul, pepr, na ozdobu - petrzel, pazitka. Kdo ho chce trochu ostrejsi, prida i hortici.
Jeste teple brambory se oloupaji, nakraji a zaliji teplym vyvarem, promichanym se zbytkem ingredienci a nechaji odpocinout v zalivce. Olej a bylinky se opatrne vmichaji az po vychladnuti.
Varianty - pridani salatove okurky, nekdy i sterilovane, pro "masozravce" treba certve oprazeny speck.