Profiteroles
Profiteroles

Bezlepkové profiteroles z odpaľovaného cesta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 29. februára 2020. Komerčný recept.
30
porcií
90 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

120 g (bezlepková zmes na piškótové cesto)
100 g
100 ml
3 ks
štipka
Náplň:
400 ml
46 g
100 g (alebo rastlinný tuk)
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme odpaľované cesto. Vodu, maslo a soľ necháme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly primiešame Cake mix a na miernom ohni varíme pokiaľ nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Do vychladnutej kaše po jednom zašľaháme vajíčka. Odpaľované cesto dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme guľky na plech vystlaný papierom na pečenie. Ešte pred pečením postriekame vodou a dáme piecť 10-15 minút pri 170 °C (záleží od veľkosti profiteroles).

  2. 2

    Na plnku uvaríme z mlieka a pudingového prášku hustý čokoládový puding. Ešte horúci ho potrieme kockou masla, aby sa nevytvorila kôrka a necháme vychladnúť. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý čokoládový puding.

  3. 3

    V spodnej časti profiteroles urobíme napr. ihlicou dierku a zdobiacim vreckom profiterolky naplníme.

Diskusia k receptu