Bezlepkové profiteroles z odpaľovaného cesta
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
120 g (bezlepková zmes na piškótové cesto) |
|
100 g |
|
100 ml |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Náplň: | |
400 ml |
|
46 g |
|
100 g (alebo rastlinný tuk) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme odpaľované cesto. Vodu, maslo a soľ necháme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly primiešame Cake mix a na miernom ohni varíme pokiaľ nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Do vychladnutej kaše po jednom zašľaháme vajíčka. Odpaľované cesto dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme guľky na plech vystlaný papierom na pečenie. Ešte pred pečením postriekame vodou a dáme piecť 10-15 minút pri 170 °C (záleží od veľkosti profiteroles).
- 2
Na plnku uvaríme z mlieka a pudingového prášku hustý čokoládový puding. Ešte horúci ho potrieme kockou masla, aby sa nevytvorila kôrka a necháme vychladnúť. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý čokoládový puding.
- 3
V spodnej časti profiteroles urobíme napr. ihlicou dierku a zdobiacim vreckom profiterolky naplníme.
Tiež profiteroles:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu