Zemiakové taštičky
Zemiakové taštičky

Zemiakové taštičky s mäsovo-syrovou plnkou

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
Zemiakové taštičky s mäsovo-syrovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

500 g uvarené
1 ks
400 g
podľa chuti
Mäsová náplň:
250 g mleté
100 g
1 ks veľká
100 g
Na vyprážanie:
 (alebo maslo)
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, zo soli, z pretlačených uvarených zemiakov a byliniek vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Mleté údené mäso zmiešame s restovanou slaninkou a cibuľkou. Pridáme nastrúhaný údený oštiepok a zapracujeme ho do zmesi.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré naplníme zmesou. Cesto preložíme na polovicu a pozatláčame vidličkou. Taštičky vypražíme na bravčovej masti alebo masle. Podávame s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár