Zemiakové taštičky s mäsovo-syrovou plnkou
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g uvarené |
|
1 ks |
|
|
|
400 g |
|
podľa chuti |
|
Mäsová náplň: | |
250 g mleté |
|
100 g |
|
1 ks veľká |
|
100 g |
|
Na vyprážanie: | |
(alebo maslo) |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Z múky, vajca, zo soli, z pretlačených uvarených zemiakov a byliniek vypracujeme hladké cesto.
- 2
Mleté údené mäso zmiešame s restovanou slaninkou a cibuľkou. Pridáme nastrúhaný údený oštiepok a zapracujeme ho do zmesi.
- 3
Cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré naplníme zmesou. Cesto preložíme na polovicu a pozatláčame vidličkou. Taštičky vypražíme na bravčovej masti alebo masle. Podávame s kyslou smotanou.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu