Tvarohová torta
Tvarohová torta

Svieža vitacitová torta

teri91 - fotkateri91, 1. marca 2020
Svieža vitacitová torta
Foto: teri91

Inšpirovala som sa viacerými receptami a vyskladala som si vlastný recept na vitacitovú tortu. Vďaka veľkej vrstve krému je veľmi svieža. Tortička je veľmi nenáročná na prípravu. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
150 g
120 g
Krém:
250 g
1 bal.
1 bal.
2 bal.
Poleva:
2 bal.
1 bal.
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vaječné bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtky a olej.

  2. 2

    Do preosiatej múky pridávame po častiach snehovú zmes. Jemne premiešame a vzniknuté cesto nalejeme do formy (priemer 24 cm) vyloženej papierom na pečenie.

  3. 3

    Cesto pečieme na 180 °C približne 20 minút (občas skontrolujeme špajdľou).

  4. 4

    Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme šľahačkovú smotanu.

  5. 5

    Pridáme 2 balenia vanilínového cukru, kyslú smotanu a nakoniec aj tvaroh. Miešame až dokým nezmiznú všetky hrudky.

  6. 6

    Na vychladnutý upečený korpus navrstvíme tvarohový krém.

  7. 7

    Ďalej si pripravíme polevu. Pol litra vody spolu s pudingovým práškom a vitacitmi privedieme do varu a miešame. Varíme do zhustnutia ako klasický puding.

  8. 8

    Polevu necháme vychladnúť.

  9. 9

    Vychladnutú polevu nalejeme na krém a tortu uložíme do chladničky, najlepšie na noc.

  10. 10

    Ráno už len nakrájame a servírujeme :)

    Svieža vitacitová torta - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Fajn receptík, vydarená torta, pěkná fota. Obdivuji, že ti plnka hezky ztuhla. Jsi šikulka!
1x teri91