Svieža vitacitová torta
Foto: teri91
Inšpirovala som sa viacerými receptami a vyskladala som si vlastný recept na vitacitovú tortu. Vďaka veľkej vrstve krému je veľmi svieža. Tortička je Zobraziť celý popisInšpirovala som sa viacerými receptami a vyskladala som si vlastný recept na vitacitovú tortu. Vďaka veľkej vrstve krému je veľmi svieža. Tortička je veľmi nenáročná na prípravu. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vaječné bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtky a olej.
- 2
Do preosiatej múky pridávame po častiach snehovú zmes. Jemne premiešame a vzniknuté cesto nalejeme do formy (priemer 24 cm) vyloženej papierom na pečenie.
- 3
Cesto pečieme na 180 °C približne 20 minút (občas skontrolujeme špajdľou).
- 4
Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
- 5
Pridáme 2 balenia vanilínového cukru, kyslú smotanu a nakoniec aj tvaroh. Miešame až dokým nezmiznú všetky hrudky.
- 6
Na vychladnutý upečený korpus navrstvíme tvarohový krém.
- 7
Ďalej si pripravíme polevu. Pol litra vody spolu s pudingovým práškom a vitacitmi privedieme do varu a miešame. Varíme do zhustnutia ako klasický puding.
- 8
Polevu necháme vychladnúť.
- 9
Vychladnutú polevu nalejeme na krém a tortu uložíme do chladničky, najlepšie na noc.
- 10
Ráno už len nakrájame a servírujeme :)
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne za milé slová :)
To som rada. Verím, že bude chutiť :)
Áno. Ja odporúčam zakombinovať aj čerstvé ovocie. Fantázii sa medze nekladú :)
Všetky suroviny mám doma,okrem vitacitu. Keďže teraz nechodím do obchodu, čím to môžem nahradiť? Tortové želé červené mám doma, to sa tiež varí vo vode. h
Kde dostť kúpiť Vitacit malinový? Prípadne vnučka by mi kúpila. Ďakujem za odpoveď.
Obyčajne sarobí krehké cesto na takéto múčniky,predpečie sa a ptom sa vyleje do formy tvaroh.plnka a znovu sa pečie.
Ja a iste aj ostatní pridávame opačne, preosiatu múku do vaječnej alebo bielkovej zmesi aspoň na 3-krát. Rotačným pohybom jemne zapracujeme múku, cesto špachtlou len jemne obraciame.
Ty dávaš do 120 g hladkej múky po častiach vaječnú zmes,
Prečtuduj si vynikajúce fotorecepty od Izabella929, aj ona pridáva múku k vaj. zmesi.
varecha.pravda.sk/profil/izabella929...