Svieža vitacitová torta
Inšpirovala som sa viacerými receptami a vyskladala som si vlastný recept na vitacitovú tortu. Vďaka veľkej vrstve krému je veľmi svieža. Tortička je veľmi nenáročná na prípravu. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
150 g |
|
120 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
Poleva: | |
2 bal. |
|
1 bal. |
|
500 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vaječné bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtky a olej.
- 2
Do preosiatej múky pridávame po častiach snehovú zmes. Jemne premiešame a vzniknuté cesto nalejeme do formy (priemer 24 cm) vyloženej papierom na pečenie.
- 3
Cesto pečieme na 180 °C približne 20 minút (občas skontrolujeme špajdľou).
- 4
Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
- 5
Pridáme 2 balenia vanilínového cukru, kyslú smotanu a nakoniec aj tvaroh. Miešame až dokým nezmiznú všetky hrudky.
- 6
Na vychladnutý upečený korpus navrstvíme tvarohový krém.
- 7
Ďalej si pripravíme polevu. Pol litra vody spolu s pudingovým práškom a vitacitmi privedieme do varu a miešame. Varíme do zhustnutia ako klasický puding.
- 8
Polevu necháme vychladnúť.
- 9
Vychladnutú polevu nalejeme na krém a tortu uložíme do chladničky, najlepšie na noc.
- 10
Ráno už len nakrájame a servírujeme :)
Tiež tvarohová torta:
Ďalšie recepty:
- 2
Ďakujem veľmi pekne za milé slová :)