Sardinková nátierka podľa ČSN fotorecept
Ostalo mi balenie jemného tvarohu, tak som ho chcel nejak využiť, opäť som nahliadol do knižky receptúr studených pokrmov... a hľa, sardinková nátierka... "Nátierka z tvarohu, masla, sardiniek a varených vajec. Konzistencia je jemná, vyšľahaná, s drobnými čiastočkami cibule, dobre rozotierateľná. Vôňa a chuť je jemná, vyrovnaná..." toľko citát z pôvodného receptu. Za mňa môžem potvrdiť, že je iná ako som doteraz robieval, ale výborná...
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
50 g |
|
75 g (1 konzerva) |
|
50 ml |
|
30 g |
|
3 g |
|
1 ks (uvarené na tvrdo) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajce si uvaríme na tvrdo, sardinky použijeme aj s olejom.
-
2
Tvaroh vymiešame metličkovým mixérom spolu so sardinkami, olejom a maslom najemno, pridávame podľa potreby mlieko.
-
3
Do zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a postrúhané vajce. Všetko dobre premiešame a dáme stuhnúť do chladničky.
-
4
Podávame s pečivom alebo chlebom.
-
5
Tu je ukážka pôvodného receptu. Ten je rozpísaný na 10 kg nátierky. Ja som množstvá upravil na použitie 250 g tvarohu.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu