Paprikové zemiaky
Paprikové zemiaky

Paprikové zemiaky s cibuľou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 29. februára 2020
Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept)
Foto: kvakac

Takéto zemiaky máme veľmi radi najmä k suchému mäsu, ako údené, šnicle atď.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (typ A) uvarené v šupke
1 - 2 ks
1 KL
4 PL
1,5 PL
2 PL
15 g (82 % )
200 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie sú varný typ A. Uvaríme ich skôr, nech vychladnú. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do malého hrnca nalejeme vývar, ktorý rozvaríme. Pridáme ocot, cukor, soľ a polovicu čierneho korenia z uvedeného množstva. Napokon pridáme cibuľu, povaríme asi 5 minút. Necháme trochu vychladnúť. To bude zálievka.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si ošúpeme a pokrájame zemiaky.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo veľkej rajnici zohrejeme olej a maslo. Do horúceho pridáme mletú papriku a zvyšok korenia. Odložíme mimo sporáku, premiešame, aby sa paprika dobré vylúhovala.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz dáme do rajnice zemiaky a premiešame.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nalejeme zálievku a položíme znovu na sporák. Chvíľu povaríme za pomalého miešania.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Až nám to takto pekne zhustne, ako by tam bol rôsol.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme odpočinúť a môžeme podávať. U nás beží k tomu aj čerstvá uhorka. Tak ako som na začiatku napísal, hodí sa k tomu suché mäso, alebo aj samotné sú chutné. Tieto zemiaky robievame, čo si od chlapca pamätám.

    Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu