Šištičky s tromi plnkami
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
30 g |
|
100 g |
|
20 ml |
|
1 KL nastrúhaná |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Náplň maková: | |
200 g mletý |
|
70 g |
|
100 ml |
|
Náplň orechová: | |
200 g mleté |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Náplň tvarohová: | |
200 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame, vypracujeme jemné cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí cesto rozváľame a vykrojíme z neho minišišky. Šišky postupne pečieme na oleji dozlatista.
- 2
Náplň maková: Zmiešame mak, cukor a zaparíme mliekom.
- 3
Náplň orechová: Zmiešame orechy, cukor a zaparíme mliekom.
- 4
Náplň tvarohová: Zmiešame všetky uvedené suroviny.
- 5
Vypražené šišky naplníme. Alebo môžeme šišky na rôzne druhy plnky jednoducho položiť. Vrch šištičiek ešte ozdobíme čučoriedkovou zaváraninou.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na kynuté šišky bych si vybrala jiný recept, osvědčený, je jich tu dost.