Šištičky s tromi plnkami
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
30 g |
|
100 g |
|
20 ml |
|
1 KL nastrúhaná |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Náplň maková: | |
200 g mletý |
|
70 g |
|
100 ml |
|
Náplň orechová: | |
200 g mleté |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Náplň tvarohová: | |
200 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame, vypracujeme jemné cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí cesto rozváľame a vykrojíme z neho minišišky. Šišky postupne pečieme na oleji dozlatista.
-
2
Náplň maková: Zmiešame mak, cukor a zaparíme mliekom.
-
3
Náplň orechová: Zmiešame orechy, cukor a zaparíme mliekom.
-
4
Náplň tvarohová: Zmiešame všetky uvedené suroviny.
-
5
Vypražené šišky naplníme. Alebo môžeme šišky na rôzne druhy plnky jednoducho položiť. Vrch šištičiek ešte ozdobíme čučoriedkovou zaváraninou.
Na kynuté šišky bych si vybrala jiný recept, osvědčený, je jich tu dost.