Šištičky s tromi plnkami

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 26. februára 2020
Šištičky s tromi plnkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Cesto:
400 g
200 ml
1 ks
30 g
100 g
20 ml
1 KL nastrúhaná
Na vyprážanie:
Náplň maková:
200 g mletý
70 g
100 ml
Náplň orechová:
200 g mleté
100 g
100 ml
Náplň tvarohová:
200 g
100 g
podľa chuti
podľa potreby
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame, vypracujeme jemné cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí cesto rozváľame a vykrojíme z neho minišišky. Šišky postupne pečieme na oleji dozlatista.

  2. 2

    Náplň maková: Zmiešame mak, cukor a zaparíme mliekom.

  3. 3

    Náplň orechová: Zmiešame orechy, cukor a zaparíme mliekom.

  4. 4

    Náplň tvarohová: Zmiešame všetky uvedené suroviny.

  5. 5

    Vypražené šišky naplníme. Alebo môžeme šišky na rôzne druhy plnky jednoducho položiť. Vrch šištičiek ešte ozdobíme čučoriedkovou zaváraninou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
@siska17 (26.2.2020 20:41)
Na kynuté šišky bych si vybrala jiný recept, osvědčený, je jich tu dost.
1x evanaaa
Droždie zapracovať rovno do cesta alebo najprv spraviť kvások?