Domáce fliačky
Domáce fliačky

Domáce fliačky s kapustou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 2. marca 2020
Domáce fliačky s kapustou (fotorecept)
Foto: Olinecka

Klasika starých mám.

5
porcií
30-40 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
4-5 PL
podľa chuti
1 ks stredná
Cesto na fliačky:
400 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si nadrobno pokrájame kapustu. Olej rozpálime, pridáme kapustu, trocha soli a dusíme asi 30 minút. Počas dusenia podlejeme vodou, aby neprihorela.

    Domáce fliačky s kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto na fliačky: Z múky, do ktorej pridáme soľ a vajíčka spravíme cesto. Cesto rozvaľkáme na tenko a pomúčime.

    Domáce fliačky s kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame na malé fliačky (štvorčeky), viď foto.

    Domáce fliačky s kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodu v hrnci dáme zovrieť, pridáme trocha soli a 2 PL oleja, aby sa cestoviny nezlepili. Pridáme fliačky a uvaríme. Scedíme, prepláchneme, necháme odkvapkať a vmiešame do udusenej kapusty.

  5. 5

    Maslo rozpustíme, pridáme cibuľu pokrájanú na drobno a orestujeme do sklovita. Nalejeme na fliačky s kapustou, premiešame a servírujeme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

frezia68
Ale si mi narobila chute,lebo spomienky na mladšie časy.No u nás sa dávalo čierne korenie a občas na sladko sa fliačky cukrovali = to bola fajnotka :-).
evanaaa
Ja som ešte fliačky kapustové nerobila, ale za mlada som sa ich najedla, v "cestovinové dni" ich mama robievala, ona kapustu nastrúhala, osmažila ju na cukre - karameli, aj keď ich robila naslano, podusila, osolila, možno aj okorenila (už neviem), a potom do nej vmiešala uvarené fliačky. Jedine brat ich jedával nasladko, on si ich ocukroval.....
zofos
@frezia68 (2.3.2020 16:07)

Presne takto ich robievala moja stará mama a dali ste mi dobrý tip na zajtrajší obed. Ďakujem
pozorovac
Podľa mňa je tam cukor zbytočný, pokiaľ nie je to vyslovene na sladko. Dobré je to aj s kyslou kapustou - tam už idú aj škvarky, túto kapustu iba porežeme, sladkú nastrúhame ako je to spomínané vyššie.
evanaaa
@pozorovac , nemáš pravdu, cukor sa hodí aj do slaných jedál na vyrovnanie chuti, všimni si, dáva sa všade, aj do mäsových výrobkov, kyslých či iných omáčok, aj do slaných koláčov, apod. Iste, nedáva sa ho veľa, aby neprekryla sladká chuť tú slanú, ale len aby ju zvýraznila.