Bezlepkový olivový chlieb so šunkou
Foto: potravinarskavyrobaliana
14
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 ks |
|
200 g (bezgluténová zmes na biely chlieb a pečivo) |
|
100 g |
|
100 ml |
|
150 g |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
hrsť |
|
1/2 KL |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Metličkou vyšľaháme vajcia s vínom a olejom. Pridáme nastrúhaný syr, Bread mix white s kypriacim práškom do pečiva a osolíme a okoreníme. Vymiešame hladké cesto a necháme ho pár minút odležať.
- 2
Šunku a olivy nakrájame na kúsky. Vareškou zamiešame do cesta. Do silikónovej formy na chlieb preložíme cesto a povrch uhladíme vareškou. Nožom urobíme zárezy a ozdobíme olivami a makom.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C 30 - 35 minút.
Tiež bezlepkový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu