Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Bezlepkový olivový chlieb so šunkou

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. februára 2020. Komerčný recept.
14
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

3 ks
200 g (bezgluténová zmes na biely chlieb a pečivo)
100 g
100 ml
150 g
100 ml
1 bal.
hrsť
1/2 KL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Metličkou vyšľaháme vajcia s vínom a olejom. Pridáme nastrúhaný syr, Bread mix white s kypriacim práškom do pečiva a osolíme a okoreníme. Vymiešame hladké cesto a necháme ho pár minút odležať.

  2. 2

    Šunku a olivy nakrájame na kúsky. Vareškou zamiešame do cesta. Do silikónovej formy na chlieb preložíme cesto a povrch uhladíme vareškou. Nožom urobíme zárezy a ozdobíme olivami a makom.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C 30 - 35 minút.

Diskusia k receptu