Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka

Panenka s klobáskovou zmesou

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 24. februára 2020
Panenka s klobáskovou zmesou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
100 g
50 g
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pliecko, výrez, cibuľu, cesnak zomelieme spolu s korením, červenou paprikou, so soľou a vypracujeme klobásovú zmes.

  2. 2

    Do stredu panenky nožom urobíme dieru, ktorú naplníme pripravenou klobásovou zmesou. Naplnenú panenku osolíme a obalíme plátkami oravskej slaniny.

  3. 3

    Takto pripravenú panenku zabalíme do alobalu a pečieme v rúre 45 minút pri 180 °C. Podávame s pečenými zemiakmi a kyslou kapustou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Nie zlé, celkom sa mi toto pozdáva, len si musím počkať na lacnejšiu panenku ( lebo 9,90 sa mi zdá veľa), no vedela by som si predstaviť aj karé takto plnené.