Panenka s klobáskovou zmesou
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 24. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 24. februára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
20 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pliecko, výrez, cibuľu, cesnak zomelieme spolu s korením, červenou paprikou, so soľou a vypracujeme klobásovú zmes.
- 2
Do stredu panenky nožom urobíme dieru, ktorú naplníme pripravenou klobásovou zmesou. Naplnenú panenku osolíme a obalíme plátkami oravskej slaniny.
- 3
Takto pripravenú panenku zabalíme do alobalu a pečieme v rúre 45 minút pri 180 °C. Podávame s pečenými zemiakmi a kyslou kapustou.
Tiež bravčová panenka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu