Taká obyčajná krkovička fotorecept
Foto: Kvakac
Pretože ide pôst, tak nech si ešte trochu pomaškrtíme.
porcií
príprava
na 160 - 200 °C
Suroviny
1200 g |
|
1 KL |
|
5 strúčikov |
|
|
|
Na plnku: | |
3 krajce, starší (alebo rožky) |
|
150 g ostrá, čerstvá |
|
150 g |
|
3 ks |
|
1 ks veľká |
|
100 ml |
|
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL čerstvá |
|
|
|
Na potretie mäsa: | |
3 PL (z pečenia) |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
|
Postup
-
1
Ako prvé podusíme na troche oleja pokrájanú cibuľu do červena a na zaver pridáme strúhaný cesnak. Ja som mal slaninu, ktorú bolo treba minúť. Tá tam nemusí byť. Necháme vychladnúť.
-
2
Zmiešame všetky suroviny na plnku plus opraženú cibuľu. Vajcia dáme na krajec chleba alebo rožok jedno vajce.
-
3
Krkovičku narežeme a vytvoríme kapsu, ktorú naplníme plnkou. Ak vám zvýši plnka, tak dajte do sáčku, uzavrite a uvarte vo vode.
-
4
Uzavrieme, aby plnka ostala dnu počas pečenia. Mäso dobre osolíme a posypeme rascou a strúhaným cesnakom. Dáme do hrnca a podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme, vložíme do rúry na dve a pol hodiny a pečieme pri 160 °C domäkka. Čas a teplotu prispôsobte vlastnej rúre. Potom si zarobíme zmes na potretie mäsa a ňou výdatne potrieme mäso a bez zakrytia dáme späť do rúry na 30 minút zapiecť do červena pri teplote 200 °C.
-
5
Po tejto dobe mi ostala takáto nádhera ani zaostriť som nemohol, jednak to bolo horúce a foťák tiež slintal od vône.
-
6
Necháme trochu ochladnúť a môžeme krájať. Zle sa krájalo, lebo mäso bolo mäkké ako vatička.
-
7
Nejakú prílohu k tomu a hrče za ušami.
Vďaka za koment. Máš pravdu na tanieri je to najlepšie. Mizlo to rýchlostou blesku. Od stredy už budeme jesť suché slíže, alebo holú ryžu. Brŕ to je predstava.
Vďaka za koment. Takéto pôsty mám tiež často rád.
Och, môj Bože! Superne zavŕšenie Fašiangu
Také se mi stane, že někdo spapá masíčko a ryža, těstovina /príloha/ ostane. No nic, šup se zbytkem do sáčku a na mrazák. V nouzi nejvyšší, kdy se mi nechce vařit přílohu, jako když najdeš.
ty šikovné vareškové božie dietko
krkovička je najchutnejšie svinské mäsko
a tys to ešte vyšperkoval
u nás doma by sa každý s chuťou naládoval..
vivat @kvakac
Vďaka za koment. Keď to chutí no nepodel sa s ostatnými.
Vďaka za koment. Dobrá krkovička je liek.
Vďaka za koment. Len neviem či vydržím zakončenie fašiangu.
Vďaka za koment. Keď je bruško plné aj srdce je otvorené.
Vďaka za koment. Vždy sa s chuti zasmejem na tvojich komentoch. Tomu ja hovorím človek plný optimizmu a radosti zo života. Bodaj by nás bolo veľa takých ľudí.
Vďaka za koment. Je to mäso zo všetkej hydiny a rýb najsamchutnejšie. Há - há.
Vďaka za koment. To musí byť ťažké odolať, keď človeku niečo chutí a nemôže si dať pre zdravotný stav. Našťastie ja ešte nemám takéto potiaže.
Vďaka za koment. Ja mám rád trojkombináciu na pekáči zapečenú - klobása, krkovička a hurka.
Vďaka za koment. Máš pravdu, veru dobré to bolo. Dlho sa to nesušilo na pekáči.
Vďaka za koment. Veď nám aj šmakovalo.
Vďaka za koment. Bolo to veru dobré.