Plnená bravčová krkovička
Plnená bravčová krkovička

Taká obyčajná krkovička fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 24. februára 2020
Taká obyčajná krkovička (fotorecept)
Foto: Kvakac

Pretože ide pôst, tak nech si ešte trochu pomaškrtíme.

5
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 160 - 200 °C

Suroviny

1200 g
1 KL
5 strúčikov
Na plnku:
3 krajce, starší (alebo rožky)
150 g ostrá, čerstvá
150 g
3 ks
1 ks veľká
100 ml
4 strúčiky
2 PL
2 PL čerstvá
Na potretie mäsa:
3 PL (z pečenia)
1 KL
1 PL
1 PL
1 KL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé podusíme na troche oleja pokrájanú cibuľu do červena a na zaver pridáme strúhaný cesnak. Ja som mal slaninu, ktorú bolo treba minúť. Tá tam nemusí byť. Necháme vychladnúť.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame všetky suroviny na plnku plus opraženú cibuľu. Vajcia dáme na krajec chleba alebo rožok jedno vajce.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krkovičku narežeme a vytvoríme kapsu, ktorú naplníme plnkou. Ak vám zvýši plnka, tak dajte do sáčku, uzavrite a uvarte vo vode.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uzavrieme, aby plnka ostala dnu počas pečenia. Mäso dobre osolíme a posypeme rascou a strúhaným cesnakom. Dáme do hrnca a podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme, vložíme do rúry na dve a pol hodiny a pečieme pri 160 °C domäkka. Čas a teplotu prispôsobte vlastnej rúre. Potom si zarobíme zmes na potretie mäsa a ňou výdatne potrieme mäso a bez zakrytia dáme späť do rúry na 30 minút zapiecť do červena pri teplote 200 °C.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe mi ostala takáto nádhera ani zaostriť som nemohol, jednak to bolo horúce a foťák tiež slintal od vône.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme trochu ochladnúť a môžeme krájať. Zle sa krájalo, lebo mäso bolo mäkké ako vatička.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nejakú prílohu k tomu a hrče za ušami.

    Taká obyčajná krkovička (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Holofojtoš, poddžubovač, provokatér! ... a za tým si stojím! Ja Ti dám, Kvákač kamarát, vraj "taká obyčajná krkovička"! Teba do vyhnanstva v Senegale, alebo tu za more, kde som poctivú, aspoň trojkilovú krkovičku nevidel už 16. rok. Je to najlahodnejšie, najvoňavejšie, najpôvabnejšie a tým pádom aj najsamlepšejšie mäsko pod Slnkom. No pochvali, obdiv a uznanie za "podhotovku" máš aj odo mňa po zásluhách! Delo del Prala, hepro čaládis!
Aj mně by "hrčalo" za ušami, jen takovou dobrotu mít na talíři před sebou! Krásný receptík, ještě hezčí fotečky!