Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb s jogurtom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. marca 2020. Komerčný recept.

Suroviny

330 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo)
120 g (bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou)
350 ml
80 g
15 g
1,5 KL
1 PL
Na podsypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V 150 ml vlažnej vody rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.

  2. 2

    Hotový vykysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami dáme do kuchynského robota a necháme miesiť 5 minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.

  3. 3

    Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a krátko premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Necháme kysnúť 20 minút.

  4. 4

    Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru vyhrejeme na 240 °C.

  5. 5

    Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Plech na záparu vytiahneme, teplotu znížime na 190 °C, opäť chlebík postriekame vodou a dopečieme 35 - 40 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Recept vyzerá zaujímavo. Rada by som ho skúsila, len kde sa dá kúpiť tá bezlepková múčna zmes?