Danielia pečeň s ovocnou omáčkou fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept na pečeň z diviny mi poradil jeden pán. Tak som to skúsil a je to dobré a hlavne zmena.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
550 g |
|
60 g |
|
8 ks |
|
1 PL |
|
100 g (hlavne údená s rascou) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
5 ks |
|
1 cm |
|
30 g (82 %) |
|
500 ml (bez soli) |
|
|
Postup
-
1
Tu príprava surovín na varenie. Slaninu pokrájať na menšie kocky.
-
2
Pečeň dobre umyjeme a stiahneme blany z nej. Vyrežeme kanáliky. Prerežeme na 3 - 4 kusy, aby sa nám pri varení ľahšie s ňou pracovalo.
-
3
Do hrnca dáme slaninu a pečieme ju až sa z nej vytopí masť.
-
4
Na masti zo slaniny opečieme pečeň z každej strany štyri minúty. Pečeň z hrnca vyberieme. Nesolíme nič počas varenia až na záver.
-
5
Teraz do výpeku dáme kľukvu, slivky, cibuľu a cesnak. Prudko opečieme asi 5 minút. Vrátime späť do hrnca pečeň.
-
6
A podlejeme vývarom. Rozvaríme a potom pomaly dusíme do vtedy aby vám z pečene nešla krv. To trvá asi 20 - 25 minút.
-
7
Dáme hrniec preč zo sporáku, pečeň vytiahneme a šťavu rozmixujeme. Po rozmixovaní vrátime pečeň späť do hrnca. Dáme znovu na sporák, rozvaríme a pridáme maslo. Keď sa maslo rozpustí, tak až teraz osolíme, ale ozaj len trochu. Odstavíme zo sporáku a máme hotovo.
-
8
Prílohu si zvoľte podľa seba. Ja som dal ryžu no viem si to predstaviť aj s haluškami.
Vďaka za koment. Je to trochu zmena ako klasická pečeň s cibuľou a hlavne chutná.
Vďaka za koment. To som tušil, že sa niekto spýta, kde vziať tú pečeň. Ako hovorí dedo(svokor) vojak sa stará vojak má. No vážne teraz mám to z jednej farmy.
Vďaka za koment. Máš pravdu hodí sa to aj na hovädziu pečeň aj mäso.
Vďaka za koment.