Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 25. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 25. februára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
Postup
-
1
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme variť pri 75 °C na 20 hodín do vodného kúpeľa.
- 2
Na druhý deň mäso vyberieme, lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme petržlenovou vňaťou, šalotkou, cesnakom, položíme mäso, zabalíme, potrieme žĺtkom a dáme piecť pri 180 °C 20 minút.
- 3
Očistené zemiaky uvaríme domäkka a rozmixujeme na kašu. Pridáme maslo, uvarený a prepasírovaný hrášok a premiešame.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu