Syrová roláda so šunkou fotorecept
			   Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 28. februára 2020
		   
		   sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 28. februára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé plátky poukladáme na potravinovú fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 100 °C asi na 1 minútu. Syr pekne zmäkne. Potom naň poukladáme plátky šunky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Plnka: Z mäkkého masla vyšľaháme penu, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú červenú cibuľu, papriku a šunku. Všetko premiešame a plnku nanesieme na syrovo-šunkový základ.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zrolujeme a dáme do chladu aspoň na 2 hodiny.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Roládu podávame so slaninovými čipsami. Tie pripravíme zo slaniny nakrájanej na tenké plátky, ktoré dochrumkava upečieme v rúre.
 
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Bezpečnější bude pečící papír. Fólia je nic moc eko.