Syrová roláda so šunkou fotorecept
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 28. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 28. februára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé plátky poukladáme na potravinovú fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 100 °C asi na 1 minútu. Syr pekne zmäkne. Potom naň poukladáme plátky šunky.
-
2
Plnka: Z mäkkého masla vyšľaháme penu, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú červenú cibuľu, papriku a šunku. Všetko premiešame a plnku nanesieme na syrovo-šunkový základ.
-
3
Zrolujeme a dáme do chladu aspoň na 2 hodiny.
-
4
Roládu podávame so slaninovými čipsami. Tie pripravíme zo slaniny nakrájanej na tenké plátky, ktoré dochrumkava upečieme v rúre.
Bezpečnější bude pečící papír. Fólia je nic moc eko.