sovka62 nemá fotku

sovka62

«1 2 ...4 »

Úžasné Bounty guľky (fotorecept) Úžasné Bounty guľky (fotorecept) Vaše

Úžasné, pretože takto reagovali tí, ktorí guličky ochutnali. Nie sú náročné na prípravu, nepečú sa, stačí uvariť, vytvarovať, poliať a ozbodiť.

Plesnivec v župane Plesnivec v župane Vaše

Skúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale akosi mi na nich vždy čosi chýbalo. Tak som to spojila a na svete bol plesnivec v župane. Takto ho nazvala @jerica, ktorá bola s manželom u nás na návšteve, ona je autorkou fotografií, aj nápadu, aby som tu recept zverejnila. Asi im chutilo....

Recept bez obrázku Bavorské dolky Vaše

Takto ich volala moja svokra, kým som sa nevydala, boli pre mňa dolky a lievance to isté. Tak sme robievali jedno i druhé, na striedačku a chutilo nám, hlavne preto, že tie bavorské sme jedávali s makom a ten sa k lievancom nehodil. Recept pridávam bez obrázku a fotografií postupu, pýtala ho @Pivonka v diskusii, tak chcem vyhovieť. Ak ich niektorá dobrá duša upečie a pridá úvodnú fotografiu, budem rada.

Medový mrežovník (fotorecept) Medový mrežovník (fotorecept) Vaše

Vonku poletujú snehové vločky, vyvolávajú pocit chladu, žiada sa niečo škoricové, lebo škorica, ako je známe, organizmus zohrieva. Tak som upiekla medový mrežovník plnený orechmi. Hneď na začiatku napíšem, je v pôvodnom recepte bol plnený lekvárom, taký je najlepší, ale ja som robila orechový, niektorí z rodiny lekvár odmietajú.

Torta s karamelovým snehom (fotorecept) Torta s karamelovým snehom (fotorecept) Vaše

Ak neviete čo s bielkami, ktoré ostali pri príprave vianočných dobrôt, môžete ich minúť napr. aj takto. Recept mám už vyše tridsať rokov, kedysi som ho piekla dosť často, potom som zodrala starú ETU a nová, moderná, nešľahala taký tuhý sneh, ako bolo treba. Teraz mám Eta Gratus, šľahá dokonale, tak som vyhrabala zažltnutý papierik vytrhnutý z linajkového zošita a pustila som sa do práce.

Citrónovo-tvarohový krém (fotorecept) Citrónovo-tvarohový krém (fotorecept) Vaše

Lámala som si hlavu, aký dezert podať po večeri, ktorej sa zúčastnia aj ľudia, ktorí sladké nemusia. Spomenula som si na tento recept, ktorý som pred časom našla na internete, ale nevyskúšala. Takže som riskovala, ale výsledok je dobrý. Veľmi príjemná chuť, skôr kyslá ako sladká, osviežujúca.

Vianočné medovníčky Vianočné medovníčky Vaše

Teraz sa asi chytáte za hlavu, veď s vianočnou atmosférou ešte nezačali otravovať ani hypermakety! Nie, nešiblo mi, recept pridávam na žiadosť @teyla88, ktorá, rovnako ako ja, má rada, ak medovníčky chrumkajú. Mám chuť napísať, že tieto sú zaručene tvrdé, ale nebola by to pravda, sú chrumkavé a v plechovici také vydržia zo dva týždne. Potom zmäknú aj tieto.

Recept bez obrázku Šípkový lekvár Vaše

Recept vysielali v relácii Postav dom, zasaď strom v túto sobotu. Netuším prečo teraz, keď šípky síce na kríkoch ešte sú, ale niekoľko razy zmrznuté a rozmrznuté sú nepoužiteľné. Zaujalo ma, že šípky netreba čistiť od zrniek a chĺpkov, ani sa mi nechce veriť. Tak recept pridám, hádam sa ozve niekto, kto s ním má skúsenosti a do jesene rozhodneme, či sa takto dá, či nedá navariť dobrý lekvár.

Moravské koláče (fotorecept) Moravské koláče (fotorecept) Vaše

No, koláče..... Koláčiská, ale my ich máme radi práve takéto veľké. Ak sa vám páčia menšie, pokojne si ich z tejto dávky môžte urobiť dvadsať.

Svadobná torta nepečená (fotorecept) Svadobná torta nepečená (fotorecept) Vaše

Nepečená a nejedlá. Nikto si na nej nepochutná, ale verím, že radosť spraviť dokáže. Podobné torty som už kedysi robila. Dnes ma požiadali, aby som vyrobila ďalšiu, bude slúžiť ako svadobný dar. Robila som ju spoločne s dcérou, trvalo nám to pol dňa (lebo popri inej práci), ale myslím si, že to stálo za to.

Konečne podarený kváskový chlieb Konečne podarený kváskový chlieb Vaše

Ražný kvások sa mi na druhý pokus podaril pred vyše mesiacom. Odvtedy som sa snažila upiecť chlieb, ktorý by spĺňal moje predstavy. Začiatky otrasné, postupom času som pridávala a uberala suroviny, menila dĺžku kysnutia, technológiu pečenia a chlieb sa začal podobať na chlieb. Lenže buď bol príliš nízky, alebo ťažký ako tehla, zrejme pre pomer ražnej a hladkej múky. Tak som si prehrabala hlavu, snažila sa spomenúť ako piekli mama a starká a na to, čo som sa o chleboch a kvásku naučila teraz.

Pirohy ľahko a rýchlo Pirohy ľahko a rýchlo Vaše

Recept na cesto pridala @čistinka - bryndzové pirohy. Môj je len postup a pridávam ho preto, že podobné čudo, aké mám viac ako tridsať rokov z Ruska, sa dá už kúpiť aj u nás. Moja peľmenica je liatinová, tá čo sa predáva tu, je z umelej hmoty, ale myslím, že poslúžia rovnako.

Anglické pečené zemiaky Anglické pečené zemiaky Vaše

Podľa Delie Smith sa takto pečené zemiaky podávajú v Anglicku k nedeľnému obedu- roastbeef, yorkshireský puding, pečené zemiaky. Zemiaky ako prílohu jedávame všetci, ale tieto sú predsa len trochu iné.

Recept bez obrázku Vianočná vianočka Vaše

Odkedy som na Vareche objavila jednoduchú hrnčekovú vianočku od @margaretka28, mávame ju často, je naozaj výborná. Ale na Vianoce už roky pekávam inú, náročnejšiu na suroviny. Žltučkú od domácich vajec, voňavú od masla, s do chrumkava upečenými mandľami........ Sľúbila som, že pridám recept, tak tu ju máte (obrázky doplním asi až po Vianociach, ak vôbec stihnem fotiť).

Medový závin - plnený medovník Medový závin - plnený medovník Vaše

Spomenula som ho v diskusii a niektoré z vás mali záujem o recept. Tak tu je:

Recept bez obrázku Trnavská nátierka Vaše

teda po trnavsky trnavská pomazánka, lebo kedysi sa tu vyrábala a volali sme ju po svojom. Pred pár dňami som mailom dostala žiadosť, aby som recept napísala. Najprv som hľadala recept a teraz v tej záplave mailov neviem nájsť, komu som recept mala poslať. Tak ho napíšem sem, hádam si ho adresát nájde.

Trdelník skoro úplne Skalický Trdelník skoro úplne Skalický Vaše

@mia2404 sem pridala úžasný nápad, upiecť trdelníky na prázdnych plechovkách. Tak som si povedala, že to skúsim, ale z iného cesta a iným postupom ako ona. Recept na cesto je zo starej kuchárskej knihy a podľa zloženia som dúfala, že budú také dobré ako tie, čo nám na internát nosila Klárika z Unína.

Nepečené smotanové kocky (fotorecept) Nepečené smotanové kocky (fotorecept) Vaše

Ak ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta spolupracovať a opravár oznámil, že bude dva dni meškať, ale predsa potrebujete ponúknuť niečo sladké, prehľadáte chladničku, komoru a v mysli sa vám začne vynárať recept na niečo čo ste už videli, alebo dokonca jedli. Tak sa pustíte do práce, aj keď predstavu o recepte máte veľmi hmlistú.

Kokosová štrúdľa Kokosová štrúdľa Vaše

Viem, že štrúdle sú tu už všelijaké, sladké a dokonca i slané, ale s kokosovou plnkou som tu ešte nevidela. V našej rodine je čokoľvek kokosové to najlepšie, tak som experimentovala. Ako vždy, najlepšia bola prvý raz, ale aj včerajšia sa dala jesť, tak vám recept posuniem.

Rezeň z krkovičky Rezeň z krkovičky Vaše

Tí mladší ani nebudú chcieť veriť, že ak sme v sedemdesiatich rokov chceli kúpiť mäso, do radu pred predajňou sme si museli stať najneskôr o piatej ráno, hoci predajňu otvárali o šiestej. A aj tak sme často nekúpili to, čo sme chceli, ale to čo sa nám ušlo. Doma nasledovalo vymýšľanie čo s tým mäsom vlastne spraviť. Tak sa objavil napr. mletý rezeň so syrom (1 kg bôčika, 300 g tvrdého syra), plnený bravčový bok, roláda z mletého bôčika a pod.


«1 2 ...4 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist