Kuracie prsia na hrianke

sovka62 - fotkasovka62, 18. mája 2012
Kuracie prsia na hrianke
Foto: sovka62

Také pohostenie "medzi", keď sa návšteva dostaví ani na obed ani na večeru a keď nechcete podávať napr. údeniny nadopované bohviečím. Nie je to fotorecept, ja som foťák nevytiahla, to mňa fotila @jerica, ktorá nám spríjemnila včerajšie popoludnie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g
250 ml
hrsť
Príloha:
8 krajcov
4 ks surové
 na opekanie mäsa a vyprážanie chleba

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky. Na panvici, mne sa najlepšie hodil vok, rozpálime olej. Mäso na ňom opražíme, osolíme, pridáme koreniny a keď je pekne opečené, frkneme naň za hrsť múky a dobre poopekáme. V pôvodnom recepte sa múka mala rozmiešať vo vode, no ešte to tak, načo, aby sa narobili hrčky? Pridáme paprikovú nátierku, podlejeme vodou,ale len tak, aby to zostalo také husté, že to z chleba nebude stekať. Pridáme aj hrášok, prehrejeme a keďže sme minuli všetky suroviny, odložíme. Bude to vyzerať asi takto:

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 1
  2. 2

    Môžete si to pripraviť pred príchodom návštevy a pred podávaním zohriať počas toho kým budete opekať chlieb. Mám písať ako sa robí chlieb, ktorý pravoverní Slováci volajú "bundáš keňír"? Tak dobre. Vajcia rozbiť do taniera, osoliť, rozšľahať, krajce chleba omočiť z oboch strán. Šupnúť na panvicu a nechať upražiť do červena. Poukladať na misu, na tú ktorú máte v dome najväčšiu, lebo aj tak bude malá a na chlieb navrstviť mäso.

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 2
  3. 3

    A pokračujeme, ďalší chlieb, ďalší chlieb.....

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec posypeme syrom. Vy si vyberte aký chcete, mňa @jerica upozornila na strúhaný Grana Padano z Lidla, odvtedy ho mám vždy doma a strúhadlo odpočíva v šuplíku.

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 4
  5. 5

    A teraz už len odneste na stôl a hrdo vypnite hruď, aby vám mali kam pripnúť metál.

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Hlavné jedlá, Obed, Večera, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem vám, moje milé žienky - varecháčky za milé komentáre. Teším sa že vás mám, Varecha je pre mňa úžasný fenomén, priniesla mi nové zručnosti, nielen vo varení, ale aj v obsluhe počítača a hlavne mi priniesla milých priateľov, niektorých virtuálnych (dúfam, že len dočasne a niekedy sa stretneme na živo) a viacerých aj osobne, za čo som a budem vďačná.
Som rada, že sa vám recept páči, je z Receptov zo Života a je ako stvorený pre ľudí, ktorí potrebujú navariť rýchlo a dobre.
Najšikovnejšia kuchárka a perfektná fotodokumentácia. Je mi veľmi sympatické vidieť ako jedlo pripravuje vo svojom kráľovstve kráľovná kuchárka, len mi ešte chýbajú spokojní maškrtníci a prázdne taniere. Milé obrázky a výborné recepty. Pozdravujem Vás pani Sovka.
1x jerica