Foto: sovka62
Také pohostenie "medzi", keď sa návšteva dostaví ani na obed ani na večeru a keď nechcete podávať napr. údeniny nadopované bohviečím. Nie je to fotorecept, Zobraziť celý popisTaké pohostenie "medzi", keď sa návšteva dostaví ani na obed ani na večeru a keď nechcete podávať napr. údeniny nadopované bohviečím. Nie je to fotorecept, ja som foťák nevytiahla, to mňa fotila @jerica, ktorá nám spríjemnila včerajšie popoludnie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky. Na panvici, mne sa najlepšie hodil vok, rozpálime olej. Mäso na ňom opražíme, osolíme, pridáme koreniny a keď je pekne opečené, frkneme naň za hrsť múky a dobre poopekáme. V pôvodnom recepte sa múka mala rozmiešať vo vode, no ešte to tak, načo, aby sa narobili hrčky? Pridáme paprikovú nátierku, podlejeme vodou,ale len tak, aby to zostalo také husté, že to z chleba nebude stekať. Pridáme aj hrášok, prehrejeme a keďže sme minuli všetky suroviny, odložíme. Bude to vyzerať asi takto:
-
2
Môžete si to pripraviť pred príchodom návštevy a pred podávaním zohriať počas toho kým budete opekať chlieb. Mám písať ako sa robí chlieb, ktorý pravoverní Slováci volajú "bundáš keňír"? Tak dobre. Vajcia rozbiť do taniera, osoliť, rozšľahať, krajce chleba omočiť z oboch strán. Šupnúť na panvicu a nechať upražiť do červena. Poukladať na misu, na tú ktorú máte v dome najväčšiu, lebo aj tak bude malá a na chlieb navrstviť mäso.
-
3
A pokračujeme, ďalší chlieb, ďalší chlieb.....
-
4
Nakoniec posypeme syrom. Vy si vyberte aký chcete, mňa @jerica upozornila na strúhaný Grana Padano z Lidla, odvtedy ho mám vždy doma a strúhadlo odpočíva v šuplíku.
-
5
A teraz už len odneste na stôl a hrdo vypnite hruď, aby vám mali kam pripnúť metál.
Rehním sa tu nad vtipným komentárom k receptu o 22.00 hod. Receptík krásny, @sovka @62 vynikajúca hostiteľka, usmiata, vidno že tam bolo veselo. Nuž .... kde sa dobre varí, tam sa dobre darí aj hosťom ako je @jerica.
Musím povedať že hladná som nebola , ale tá vôňa okolo nosa bola ako keď u nás na strome tancuje holub okolo hrdličky,verte že som zbaštila hned dva ks, no ale to nebolo len o tejto dobrotke , pagáčiky a výborný koláčik , tuším kávový z varechy .
Keď sme odchádzali veru že som odchádzala nabalená ako ked vyprevádzate deti .
Vďaka @sovka tebe a tvojej polovičke , ste úžasná rodina.
Som rada, že sa vám recept páči, je z Receptov zo Života a je ako stvorený pre ľudí, ktorí potrebujú navariť rýchlo a dobre.
A to , že sme si sadli so @sovka62 je v niečom čo je dané niekde v nebíčku, tak sme si sadli aj s @babi , @palokuchki a určite ty nebudeš výnimka,teší ma , že sa hlásiš , chodíme smer Staré hory , predtým BB obchádzame , ale minúta nás nezabije , teším sa , je to ako dar od nášHo , to sa nedá ani vysvetliť,myslím si , že je to dané aj v človeku.
@marienka44 , ďakujem, hlavne je dosť priestranná, aby sme sa zmestili s dcérami, keď varíme na rodinné stretnutia, alebo pečieme na Vianoce pre všetky štyri rodiny naraz. Ale, na druhej strane, zvládali sme to aj kedysi v byte, aj keď tam sme mali kuchyňu nezvykle veľkú, teda na panelák.
A ďakujem za optimistické povzbudenie v komentári vyššie, ďalší dôvod vážiť si takto rozmýšľajúcich starších ľudí:-)
Pekny den zelam.:-)