Foto: sovka62
Teraz sa asi chytáte za hlavu, veď s vianočnou atmosférou ešte nezačali otravovať ani hypermakety! Nie, nešiblo mi, recept pridávam na žiadosť @teyla88, ktorá, Zobraziť celý popisTeraz sa asi chytáte za hlavu, veď s vianočnou atmosférou ešte nezačali otravovať ani hypermakety! Nie, nešiblo mi, recept pridávam na žiadosť @teyla88, ktorá, rovnako ako ja, má rada, ak medovníčky chrumkajú. Mám chuť napísať, že tieto sú zaručene tvrdé, ale nebola by to pravda, sú chrumkavé a v plechovici také vydržia zo dva týždne. Potom zmäknú aj tieto.
Suroviny
370 g |
|
240 g |
|
80 g |
|
2 ks celé |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ks na kôru |
|
3-4 ks drvené |
|
3 ČL |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny vložíme do misy. Sódu bicarbónu pridáme opatrne, ak jej dáme priveľa, medovníčky sa budú roztekať. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho misou a necháme aspoň dve hodiny stáť. Nič sa nestane, ak ho zamiesite deň vopred, robievam tak kvôli úspore času. Rozvaľkáme na tenko (cca 2 mm), povykrajujeme rôzne tvary, uložíme na papier na pečenie. Ozdobíme štvrťkou orecha (mandľou, hrozienkami, ako chcete) a upečieme. Po vytiahnutí z rúry potrieme vajcom, kým sú ešte horúce.
pre tych, ktorym sa hodi - mam rokmi odskusany recept ktory pridala @diabambulka na medovnikovy domcek
medovnicky do par minut od upecenia stvrdnu a ostanu tvrde az kym sa k nim neprida jablcko
mozno by bolo zaujimave vyskusat oba a porovnat - pre chrumkavcov, lebo ako @diabambulka , tak @sovka62 su excelentne kucharky :-)
tak to je uz moc..
a medovnicky mas krasne :)