Foto: sovka62
Ak ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta spolupracovať a opravár oznámil, že bude dva dni meškať, Zobraziť celý popisAk ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta spolupracovať a opravár oznámil, že bude dva dni meškať, ale predsa potrebujete ponúknuť niečo sladké, prehľadáte chladničku, komoru a v mysli sa vám začne vynárať recept na niečo čo ste už videli, alebo dokonca jedli. Tak sa pustíte do práce, aj keď predstavu o recepte máte veľmi hmlistú.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Keksov je šesť balíkov, vyložila som všetky čo som mala, netušila som koľko bude treba.
-
2
Kyslé smotany rozmiešame s dvomi balíčkami vanilkového cukru.
-
3
Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu, len pridáme navyše 2PL cukru. Ušľaháme do tuha. Pridáme ju ku kyslej smotane a metlou opatrne zmiešame dohromady.
-
4
Plech vyložíme alobalom a rozložíme naň prvú vrstvu keksov. Alobal preto, aby sme neskôr mohli nadvihnúť roh a kocku vybrať bez toho, aby sme ju rozdrúzgali. Na keksy natrieme 1/4 smotanovej zmesi.
-
5
Na smotanu uložíme druhú vrstvu keksov, potom smotana, atď, celkom štyri vrstvy keksov a štyri smotany, lebo tá je aj navrchu.
-
6
Nakoniec posypem čokoládovou ryžou, alebo kakaom, ak sa vám tak lepšie páči a uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň pokrájame, mali by sme podľa veľkosti keksov, ja som sa akosi netriafala, ale vy ste iste šikovnejšie. Koláčik mal úspech, dúfam, že sa zapáči aj vám. A z piateho balíčka keksov som minula len pár, ale niekedy bývajú polámané, tak je lepšie mať rezervu.
varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-kokosovou-plnkou-fotore...
tá hádam vydrží aj v tom horku a skúsim spraviť aj tie ozdoby z plastickej čokolády, na druhý raz sa mi hádam bude lepšie dariť.
varecha.pravda.sk/recepty/slahackova-rychlovka/13253-rece...
Do šľahačkových a jogurtových krémov dávam 10g želatíny na pol litra smotany alebo jogurtu. Nechám ju napučať len v pár lyžiciach vody, tak aby bola ponorená (plátky treba postrihať a použiť užší hrnček), zohrejem, nechám rozpustiť a postupne do želatíny pridávam napr. ušľahanú šľahačku, jogurt a pod. Nikdy nie naopak, želatínu do šľahačky, určite by sa to celé zrazilo.
Takto by sa to malo podariť, dúfam, že som to napísala zrozumiteľne.