Kuracie stehná z mikrovlnky fotorecept

sovka62 - fotkasovka62, 12. októbra 2010
Kuracie stehná z mikrovlnky (fotorecept)
Foto: sovka62

Dnes som bojovala s časom, tak som sa rozhodla, že obed pripravím v mikrovlnke, kde na prípravu stačí polovica času. K surovinám som nachystala Zobraziť celý popisDnes som bojovala s časom, tak som sa rozhodla, že obed pripravím v mikrovlnke, kde na prípravu stačí polovica času. K surovinám som nachystala aj fotoaparát, to pre prípad, že by sa mi podarilo uchloštiť niečo jedlé.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
8 plátkov
8 PL




Postup

  1. 1

    Najprv treba pohľadať misu z varného skla, ktorá by sa zmestila do mikrovlnky a bez problémov sa v nej otáčala a do ktorej by sa vošli pripravené stehná. Našla som jednu, ktorá prvú podmienku splnila, druhú len čiastočne, lebo som tam tie stehná ledva narvala. Stehná som zbavila kože, rozdelila na hornú a dolnú časť a narezala ku kosti,aby sa dobre prepiekli. Osolila a okorenila som ich.

    Kuracie stehná z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladala som ich do pripravenej misy.

    Kuracie stehná z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby to nebolo len také obyčajné kura, na každý kúsok som položila plátok moravského mäsa.

    Kuracie stehná z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pre istotu som pridala nahrubo nastrúhaný údený syr a každý kúsok som poliala lyžicou smotany.

    Kuracie stehná z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko som podliala približne 100 ml vody. Takže pripravené, stačí šupnúť do mikrovlnky. Najprv ale treba nájsť návod na používanie a zistiť ako vlastne zapnúť to kombinované varenie (tento bod platí len pre tých, čo podobne ako ja používajú mikrovlnku na varenie raz za päť rokov). Návod som preštudovala dôkladne, ale získala som len matnú predstavu. Návody sú asi pre zdatnejších borcov. Tak som to tam hodila, zapla výkon na 700W a nastavila čas na 25 minút. Nie že by som si myslela, že toľko presne bude treba na prípravu, viedlo ma to, že približne toľko času zostávalo do príchodu vnučiek. Nestačilo, mäso sa mi ešte zdalo trochu tvrdé, tak som pridala päť minút. Ako to dopadlo vidíte na obrázku pri recepte. Na moje prekvapenie to bolo naozaj chutné a hlavne rýchlo hotové. Dievčatá sa najedli a ja som už len vyčistila mikrovlnku, nakoniec sa ukázalo, že tá misa bola predsa len malá a časť šťavy skončila na otočnom tanieri a na dne.

Diskusia k receptu

evusik
@sovka ja používam mikrovlnku asi rovnako ako ty, pritom mám takú kombinovanú aj s grilom a teplým vzduchom. Aj som sa snažila a nič. Tak ma to dožralo a milá mikrovlnka putovala k mladým do nového bytu a ja som vytiahla starú úplne obyčajnú, v ktorej si manžel prihrieva jedlo ..... ako vidno tvoj experiment vyšiel a stehienka vyzerajú fajn :-)
dorisa
@sovka , a to prepečie tie kĺby kuriatka? lebo niekedy v rúre pečiem kura aj hodinu a pri klboch mám aj trocha nedopečené( niekedy)
coldbery
stehienka vyzerajú fajn...ja nemám velké skúsenosti s mikrovlnkou,ale tvoje ma nažhavili a ešte raz to skúsim podľa teba....:-)))
babidka
@sovka , bolo to urcite dobre jedlo a paci sa mi navod :-))) Mimikrovlnka / ked sa ju naucis pouzivat/ je naozaj zazracna vec a velky pomocnik .ja mam taku dost zlozitu ktora okrem mikroohrevu moze byt aj horucovzdusna rura , gril , vari v pare a...dalej som uz nebola schopna pochopit .Dokonca som sa ju naucila pouzivat :-))))))))))tieeeeez takym sposobom ako ty - mas malo casu , hladosi uz takmer klopu na dvere a teraz si porad ! Nakoniec som to zvladla a teraz by som ju uz nevymenila za "klasiku" . Chce to len odvahu zacat , ako si nabrala ty...
jerica
@sovka hurá , už mi ide PC , prvé som sa vrhla na varechu , tak sa vytešujem z tvojho jednoduchého super receptu , v LD Lysec je výborná strava , chutné mäská mávame, včera sme tiež mali kuracie stehná na mede s opraženými orechami (výborné), len tu v kuchyni určite majú super pece kde je malina pripravovať stravu. Mám pofotené , uvidím čo sa z toho vykľuje , či krátke zážitky s foto. @sovka keď budeš robiť takto kura skús nastrúhať na slíže tesne pred dopečením zeler , potom syr , takto stehná sme mali v nedeľu, na prílohu , ryžu aj zemiaky posypú sušenú bazalku , ani som si nemyslela , že to je také chutné. Ahojko.
remcula
Já mám jen obyčejnou mikrovlnu, tak nevím, jestli by to v ní šlo. Taky vidím, že to máš v obdélníkové formě..tak to vůbec nechápu, já můžu dát do mikra jen něco kulaté, vždyť otočný talíř se točí, ne? jak se točí s obdélníkem? :-)))) Každopádně tvůj výtvor nemá chybu!! Já zatím v mikrovlnce dělala jen menší buchtu.
vini55
No musíš mať poriadne veľkú mikrovlnu, ja mám dosť takú normál a tiež robím takto /aj keď nie úplne rovnako/ kuracinu, ale aj zelenina je super, keď skombinuješ varenie s grilom.
sovka62
Ďakujem za komentáre a pokúsim sa odpovedať. Kĺbiky boli prepečené dobre, lebo mikrovlny prenikajú do pokrmu, takže na prípravu stačí menej času. Mám mikrovlnku s grilom, nič špeciálne a myslím, že na všetkých takých je možnosť kombinovaného varenia, to znamená naraz mikrovlny aj gril. Preto treba použiť nádobu z varného skla, nevadím mikrovlnám a gril ju nespáli. A pokiaľ je misa taká veľká, že sa v rúre bez problémov otáča, nezáleží na tom aký má tvar. Mikrovlny sú v celej rúre rovnaké a gril tiež žiari na celú plochu, takže všetko bolo rovnako upečené. Akurát do nej nabudúce budú stačiť tri stehná a nebudem ju musieť celú čistiť. @jerika , skúsim to s tým zelerom, dúfam, že tie moje stravníčky na to neprídu.
aroooo
ľúbi sa mi čas prípravy,ktorý musí byť zhodný s príchodom hostí...ha,ha,ha...ja mám MW asi len na ohrev do 800W bez grilu,takže asi nič,hlavne žiadne zapekanie.Ináč recept vyzerá fajn,ukladám do KK pre obyčajnú rúru,to narezanie ku kosti tiež dobrý nápad a tak isto aj "vyslaný tajnos agentos" v LD Lysec /Jerica/,už sa teším na jej zážitky a recepty
remcula
Takže sotva jsem napsala komentář, hned se mi dostal do ruk leták s elektrospotřebiči a už vím, že existují i mikrovlnné trouby, kde snad není otočný talíř, s horkým vzduchem a grilem. Gril jsem už kdysi v mikrovlnce měla, dokonce to byla jedna z úplně prvních mikrovlnek a každý na to koukal, jak by spadl z višně! :-))) Dodnes je funkční, ale už ji namám já.
bozulka
Nielen vyzerá,ale určite aj bude chutnučké a pozvanie k stolu by som brala.Čo k tomu bolo?Mne by stačil kopec zeleninového šalátu a dobrá chuť by bola.Doplnila by som niečo s bielou čapicou....
ubka
recepty od @sovka sú vždy plné nápadov a zaručenej chuti , na ktorú sme zvyknutí v domácom prostredí. Tiež veľa pripravujem v mikrovlnke, ale používam tzv.hnedacie nádobí-kúpila som to veľmi dávno, to sa najskôr vloží do mikrovlnky nahreje a do nahriateho sa vkladá mäso, ktoré chytí riadnu kôrku, ale ak robim niečo "sendvičovo" ako v tomto recepte postupujem rovnako.
@remcula , ja som mala podobnú dilemu s hranatou nádobou versus otočný tanier, tak som vybehla s otáčaním, podložila som si pod okraj hranatej nádoby, ktorú som napechovala do MV špalky a bolo!... tanier sa točil a hranatá nádoba stála :-)))
naposledy som dostala mailom recept, nepoznám autora, ale vyskúšala som k spokojnosti konzumentov.
použila som "zdravý bôčik"

Naposledy som využila recept tiež kdesi z netu, ale na miesto rúry som urýchlovala v MV. vložila som to na plný výkon 750Wat na 30 min, stačilo.


citujem z receptu:
Na 4 porce potřebujete:
· 1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti,
· 250 g strouhaného nebo čerstvého křenu,
· 600 ml bílého jogurtu,
· 400 g brambor a sůl.
Čím prorostlejší bůček, tím lepší výsledek
Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup.
Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve
skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád
křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.
Křen postupně přimíchávejte do jogurtu
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto
vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat.
A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li
vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.
Bůček nakrájejte na delší straně a posolte
Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních
Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk,: „Když už vám to všechno tak nádherně z
plechu vymetou, tak na plechu zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem,
čerstvé kousky chleba jako dělané – pokud nebudete dost rychlá, možná to bude to jediné, co
vám zbude na ochutnání.“
Plátky bůčku pomažte směsí, zarolujte a vložte do pekáčku
Bůček před pečením zatřete vrstvou jogurtovo-křenové směsi
Upečený bůček servírujte s bramborem nebo chlebem a garantujeme vám, že ani kousek
nezbude!
enuska82
chcela by som sa spýtať či tie kurčatá boli zakryté
sovka62
Nie, neboli zakryté, teda vlastne boli, moravským mäsom, syrom a smotanou. Ak skúsiš, prajem dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia