Foto: sovka62
Podľa Delie Smith sa takto pečené zemiaky podávajú v Anglicku k nedeľnému obedu- roastbeef, yorkshireský puding, pečené zemiaky. Zemiaky ako prílohu jedávame všetci, ale Zobraziť celý popisPodľa Delie Smith sa takto pečené zemiaky podávajú v Anglicku k nedeľnému obedu- roastbeef, yorkshireský puding, pečené zemiaky. Zemiaky ako prílohu jedávame všetci, ale tieto sú predsa len trochu iné.
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a vcelku, nepokrájané, ich v hrnci zalejeme vriacou osolenou vodou a dáme variť. Varíme 10 minút. Naozaj to stačí, mne sa zdali tvrdé, päť minút som pridala, ale to už boli uvarené priveľmi, ako bude vidieť na obrázku.
- 2
Po desiatich minútach vodu zlejeme a hrncom dobre potrasieme, aby sa zemiaky trochu obili, nemajú byť hladké na povrchu. Mne sa obili trochu viac, to pre tých pridaných päť minút varenia.
- 3
Do rúry vyhriatej cca na 200 stupňov Celzia vložíme plech, do ktorého sme dali tuk (masť, olej, prípadne iný, ako chcete). Zohrievame kým nie je horúci. Vyberieme a pomocou dvoch lyžíc do neho preložíme predvarené zemiaky. Každý lyžicami v tuku potočíme, aby bol mastný celý povrch.
- 4
Vložíme späť do rúry a pečieme asi 40 minút do červena, do chrumkava. Ja som ich neobracala (Delia nič také nespomínala), takže zospodu sú upečené viac ako zvrchu. Bude lepšie ich pár razy obrátiť, veď tie dve lyžice už aj tak máte zababrané. Chutili skvele, zvonku chrumkavé, vnútri mäkučké, sypké, výborné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A mäsko by nebolo ???
Niečo im asi chýba.
Ale to som sem nepridávala, mäsko tu už je, ryža, taká akú robím ja, tiež, takže chýbali už len tie zemiaky. A čo sa mňa týka, mne by aj stačili, ešte tak pohár mlieka a krajček chlebíka, potom už mäso za mňa môže zjesť pes.
môj je na diskusii "dosť bolo sladkého"
Každý lyžicami v tuku potočíme, (môj očný preklep "pomočíme") aby bol mastný celý povrch.
Vieš keď čítaš rýchlo a z diaľky stane sa aj humorný preklep:-) recept je v jednoduchosti priam úžasný , inšpiratívny pre nás , čo máme radi rýchlo a chutne prestretéé :-) pekné sviatky celej rodinke, v pohode a veselosti:-) j & j
Tvoje vnucky su krasne a zladene do vianocnych farieb.
dnes varil zemiaky v supke.Tieto tvoje vyzeraju lakavejsie,suprove
@mesiar50 , veď nabudúce, zemiaky sa ako príloha podávajú často.
Máš pravdu u nás sú zemiaky často.
V novom roku 2013 prajem všetko krásne ,ale hlavne aby zdravie poslúchalo nonstop
sorry samozrejme ten ohňostroj je adresovaný pre teba a tvojich najbližších
Ďakujem za vinš a za ohňostroj zvlášť, to je asi jediný, ktorý počas tohto Silvestra uvidím, takže zvláštny bonus.
Ďakujem za krásne slová som rád,že som ťa potešil
Ukladám. Ďakujem
Zemiaky co pouzivaju su slovenske prachove D, najlepsie prijimaju tuk, ja som pouzil kacaciu mast.
Dovod preco opekaju najprv na pekaci pred tym ako daju na plech, vraj sa neprilepia sa k plechu, mne sa neprilepili.
( este na zaciatku robia jeden stupen kde vymyvaju skrob pod tecucou vodou, ale na to som nemal cas)