teda po trnavsky trnavská pomazánka, lebo kedysi sa tu vyrábala a volali sme ju po svojom. Pred pár dňami som mailom dostala žiadosť, aby Zobraziť celý popisteda po trnavsky trnavská pomazánka, lebo kedysi sa tu vyrábala a volali sme ju po svojom. Pred pár dňami som mailom dostala žiadosť, aby som recept napísala. Najprv som hľadala recept a teraz v tej záplave mailov neviem nájsť, komu som recept mala poslať. Tak ho napíšem sem, hádam si ho adresát nájde.
Postup
-
1
Pevné suroviny zomelieme, pridáme ostatné a varíme na miernom plameni asi hodinu. Rozmixujeme, naplníme do pohárikov, zavrieme. Sterilizujeme 8 minút pri 80 st.Celzia. Treba ale podotknúť, že od tej pravej trnavskej sa bude líšiť konzistenciou, tá bola úplne hladká. Nech robím čo robím, nech mixujem akokoľvek dlho, tú hladkosť sa mi dosiahnuť nikdy nepodarilo.
Aj ja som dnes robila trnavskú, vystalo mi 1,5 kg červenej papriky, ak som spravila jedenásť dvojdecových pohárikov. Do pohárikov sa nezmestilo asi pol deci, dalo som ochutnať manželovi, tak mu chutila, že ju vyjedol všetku a keby sa tie ostatné neboli práve sterilizovali, asi by pokračoval, hahaha.....