Plesnivec v župane

sovka62 - fotkaSovka62, 17. októbra 2017 19:36
Ďalšie recepty »
Plesnivec v županeFoto: sovka62

Skúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale akosi mi na nich vždy čosi chýbalo. Tak som to spojila a na svete bol plesnivec v župane. Takto ho nazvala @jerica, ktorá bola s manželom u nás na návšteve, ona je autorkou fotografií, aj nápadu, aby som tu recept zverejnila. Asi im chutilo....

4
porcie
20 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks (80 g)
400 g
8 koliesok pikantná
8 plátkov prerastená
1 ks
1 ks
50 g
 domáci
1 ks na potretie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto som vyvaľkala a vykrojila som z neho štyri štvorce, také veľké, aby sa do nich naplnený plesnivec dal zabaliť. Každý plesnivec som prekrojila na plocho na dve časti. Vydlabala som mäkkú časť. Papriky som pokrájala na drobné štvorčeky. Vydlabané kúsky syra, zmäknuté maslo a papriku som mierne prisolila, okorenila a snažila som sa ich zmiešať. Nechceli vytvoriť kompaktnú hmotu, tak som masu rozdelila na štyri časti, každú medzi dlaňami vytvarovala na akýsi pagáčik veľkosti syra, ten už držal v kope, tak som ho vložila do syra a prikryla druhou polovicou. Na štvorec cesta som položila plátok salámy, naň lyžičku kečupu, plátok slaniny, ďalšiu lyžičku kečupu, naň syr. Na syr opäť kečup, plátok slaniny, kečup a plátok salámy. Celé dielo som zabalila do cesta a potrela vajcom. Vzhľad balíčka sa mi veľmi nepáčil, tak som zo zvyškov cesta vykrojila lístky, pásiky na mašličku, balíčky som ozdobila a ešte raz potrela vajcom. Hneď to vyzeralo lepšie. Piekla som ich v malom plechu vyloženom papierom v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov, v elektrickej by asi bolo lepšie 200 stupňov a takto to dopadlo:

    Plesnivec v župane - obrázok 1
  2. 2

    Nechala som ich pár minút vychladnúť a preložila som ich na taniere.

    Plesnivec v župane - obrázok 2
  3. 3

    Prizdobila som ich trochou zeleniny a potom už len zaželala dobrú chuť

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist