Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč s mandľovými lupienkami

Gabriela Bottlíková
cukrárka, 29. júla 2023
Jablkový koláč s mandľovými lupienkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Výbornú chuť dodávajú jablkovému koláču mandle a agávový sirup.

8 ks
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
200 g
150 g
8 ks
1 ČL
6 ks
Ozdobenie:
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s kokosovým cukrom do nadýchanej peny. Postupne prilievame rozpustený a vychladnutý kokosový tuk.

  2. 2

    Múku zmiešame so sódou bikarbónou a po tretinách primiešavame do vaječnej hmoty. Formu na pečenie s priemerom 20­-22 centimetrov vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme olejom. Vylejeme do nej hotové cesto a zarovnáme ho.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 40 minút.

  4. 4

    Jablká umyjeme, ošúpeme, rozpolíme, jadrovník vyrežeme a jabĺčka nakrájame na malé kocky.

  5. 5

    Korpus vyberieme z rúry, na vrch naukladáme kúsky jabĺk, posypeme mandľovými lupienkami, polejeme agávovým sirupom a pečieme pri rovnakej teplote ešte asi 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia