Jablkový koláč s mandľovými lupienkami
cukrárka, 29. júla 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Výbornú chuť dodávajú jablkovému koláču mandle a agávový sirup.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s kokosovým cukrom do nadýchanej peny. Postupne prilievame rozpustený a vychladnutý kokosový tuk.
- 2
Múku zmiešame so sódou bikarbónou a po tretinách primiešavame do vaječnej hmoty. Formu na pečenie s priemerom 20-22 centimetrov vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme olejom. Vylejeme do nej hotové cesto a zarovnáme ho.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 40 minút.
- 4
Jablká umyjeme, ošúpeme, rozpolíme, jadrovník vyrežeme a jabĺčka nakrájame na malé kocky.
- 5
Korpus vyberieme z rúry, na vrch naukladáme kúsky jabĺk, posypeme mandľovými lupienkami, polejeme agávovým sirupom a pečieme pri rovnakej teplote ešte asi 10 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu